MENIU

Decât mort pentru Putin, mai bine viu în Ucraina. Mii de ruși vor să se predea fără luptă

Dacă nu fug în țările vecine, pentru a scăpa de mobilizare, rușii care deja au avut ghinionul să ajungă pe front sunt dispuși să se predea ucrainenilor. Potrivit Kievului, mii de ruși ar fi sunat la o linie telefonică special deschisă pentru cei care nu vor să moară pentru Vladimir Putin.

Ministerul Apărării de la Kiev a transmis că, în ultimele săptămâni, linia telefonică dedicată militarilor ruşi care vor să se predea a primit peste 2.000 de apeluri de la soldați ai Federației Ruse, care întreabă cum pot să se predea ucrainenilor.

"Vreau să trăiesc", linia telefonică dedicată militarilor ruşi care vor să se predea, n.r., a fost asaltată în special după contraofensiva de succes a Armatei ucrainene în regiunea Harkov și după decretarea mobilizării în Rusia, potrivit Serviciului de informații al Ministerului ucrainean al Apărării
 
La linia verde au sunat nu numai militarii ruși care luptă, ci și cei care se tem că vor fi moblizați, scrie Rador.

Potrivit oficialilor militari ucraineni, 100.000 de ruşi au primit ordine de încorporare în cadrul "mobilizării parțiale" anunţate de Moscova și ar urma să ajungă în cele mai periculoase zone ale frontului.

Mai multe articole despre:
razboi rusi dezertori ucraina putin mobilizare