MENIU

Decalogul lui Dăncilă. Cum vrea să facă din Palatul Cotroceni o „cameră de gardă a României”

<p>Inquam Photos / Octav Ganea&nbsp;</p>

„O cameră de gardă deschisă pentru urgențe, casa tuturor românilor”, așa vede Viorica Dăncilă Palatul Cotroceni. Candidatul PSD la prezidenţiale și-a prezentat și cele 10 priorități, la lansarea de sâmbătă de la Romexpo.

„Candidatura mea este acum despre asteptarile si sperantele fiecarui roman, este despre bunastare pentru toti si crestere pentru Romania, este despre a face din Administratia Prezidentiala casa tuturor romanilor', a zis Dancila. 

Președinția României a fost prea mult un turn de fildeș în care aleșii s-au ascuns de popor, a fost un buncăr al jocurilor de culise. Îmi doresc să transform adminsitrația prezidențială într-un model al transparenței (...) Vom da țării un președinte care va da speranță”, a promis șefa PSD.

Palatul Cotroceni trebuie să devină „o cameră de gardă pentru urgențele României” crede actualul premier Viorica Dăncilă.

Voi deschide palatul Cotroceni, și Administrația Prezidențială va funcționa 24 din 24. Văd instituția prezidențială ca pe o cameră de gardă mereu deschisă pentru urgențele de care România nu duce lipsă. Voi aduce lângă mine experți și profesioniști. Așa vom construi și repara răul făcut de Iohannis timp de 5 ani.”

Viorica Dăncilă le-a vorbit pesediștilor prezenți la lansarea de la Romexpo și despre prioritățile ei dacă ajunge la Cotroceni:

„Am zece principii care vor sta pe masa dialogului în interior și exterior. Parte a viziunii mele.

-Voi lupta pentru o societate în care nimeni nu e lăsat în urmă.

-Costurile devin mai mari dacă nu există un consens politic pentru creșterea standardelor vieții. Toți românii trebuie să se bucure de dezvoltarea țării, e nevoie de o redistribuire socială a oportunităților.

-Nu voi negocia democrația la nivel internațional, european sau intern. Democrația implică solidaritate civică, absența prejudecăților

-Voi veghea la securitatea națională ca pe o prioritate absolută. Vom face acest lucru împreună cu NATO respectând ceea ce ne-am asumat

-Îmbunătățirea securității energetice.

-Instituțiile care apără țara și cetățenii trebuie să fie puternice, cu un control civil serios

-Susțin accesul echitabil la sănătate și educație. Cred în educație și servicii medicale de top

-Cred în politica externă făcută în beneficiul românilor și al României. Voi schimba calitatea politcii externe într-un model de urmărire a intereselor României și românilor. România trebuie să iasă din parte reprezentată în UE și să poată influența deciziile europene. Să ne facem alianțe pentru a ne crește relevanța în UE. Românii din afara țării sunt importanți. România va găzdui cel puțin o instituție oficială eurpoeană de prestigiu, precum și organizații relevante în domeniul cercetării, educației și culturii.

-Voi deschide Palatul Cotroceni pentru oameni. Palatul Cotroceni va funcționa 24 de ore din 24, șapte zile din șapte”, și-a încheiat Dăncilă prezentarea priorităților pentru când va ajunge la Cotroceni.