MENIU

De luna aceasta, poţi merge la dentist gratis. Ce trebuie să ştii

<p>Măsele de minte: Care este rolul lor şi de ce se cariează aşa repede?</p>

Din această lună putem face tratamente stomatologice gratuite, potrivit StiriTVR.ro. Aveţi şanse doar dacă mergeţi la început de lună, pentru că banii sunt puţini.

 În majoritatea statelor din Uniunea Europeană, serviciile stomatologice sunt însă incluse în asigurarea de sănătate obligatorie. Pacientul plăteşte astfel şi cu 70 la sută mai puţin pentru îngrjirea dentară.

Sistemul sanitar spaniol oferă servicii stomatologice gratuite, însă doar pentru cazuri de igienă bucală. Operaţiile de estetică dentară nu sunt suportate de Asigurările Sociale.

Se fac extracţii mai ales dacă pacientul are dureri.

Aşteptarea pentru o consultaţie poate fi şi de trei luni în sistemul public, iar cei care suferă dureri apelează mai degrabă la cabinetele stomatologice private.

Costul unei extracţii dentare  în Spania poate ajunge la 190 de euro, însă există şi servicii stomatologice publice. Listele de aşteptare sunt foarte lungi.

În Franţa există aşa numitul "sistem medical universal" care include şi asistenţa stomatologică. Pe baza cardului de sănătate, pacienţilor li se decontează 70 la sută din cheltuieli, restul fiind acoperite de o asigurare privată.

Pe baza asigurării de sănătate, belgienii beneficiază doar de servicii minimale stomatologice, cum ar fi controale sau intervenţii minore.

Mai multe articole despre:
dentist stomatolog tratament stomatologic