MENIU

Realitatea TV sărbătorește cu românii din diaspora. Mesaje de la cei aflați departe de casă

De Crăciun, sărbătorim împreună cu toți românii, oricunde s-ar afla, în țară sau departe de România.

În zi de sfântă sărbătoare, suntem alături de românii din diaspora și îi invităm să petreacă alături de familia Realitatea TV. Îi invităm pe toti romănii care încearcă să se simtă acasă oriunde ar fi să ne scrie, să ne trimită mesaje sau imagini în care să ne arate cum petrec sarbatorile, dar şi ce își doresc pentru noul an.

Ramona, o româncă care trăieşte în Italia de 15 ani, ne-a scris că a fost un an greu pentru românii plecaţi. Crăciunul îl va petrece muncind dar de revelion va reveni acasă, ne-a spus ea.

RAMONA A., Italia: "Sunt de 15 ani în Italia şi va urmăresc cu mare bucurie. Noi, cei plecaţi trăim cu nostalgia în suflet ! Anul acesta a fost greu pentru noi toţi, criza economică se simte din plin. Din păcate este primul Crăciun pe care îl petrec aici, muncind, dar revelionul îl voi petrece acasă! Crăciun fericit!"

Mihaela, Spania: "Petrecem la fel ca în România, cu familia, la masă. Sunt aici acasă la socrii mei. Mâncăm fructe de mare, miel și jambon, dar nu lipsesc produsele romînești, sărmăluțe, salată de Boeuf, deci îmbinăm tradițiile. La fel cu colindele: ascultăm colinde de aici, din Spania, dar și românești. Vrem ca fetița noastră, Valeria, care are două luni, să cunoască ambele tradiții. Îmi lipsește spiritul din România, unde se colindă din casă în casă".

Alexandra, Grecia: "Sint Alexandra o romanca plecata din tara de 20 ani si locuiesc in insula Creta Grecia.Multumesc Canalului Realitatea.Net pentru legatura cu stirile romanesti etc. pe care le vad zilnic pe intenet.Din pacate departe de tara si eu care nu am reusit de mult timp sa ma reintorc pe meleagurile natale(Brasov Siimbata de sus) ma incalzesc cu Realitatea.net si am un craciun fericit cu soare aici la greci,dar totdeauna cu dor.dor de tara mea.Multumesc si va doresc numai realizari ,sanatate multe stiri bune si nu ne uitati si pe noi din diaspora indepartata.La Multi Ani"

Sânziana, Spania. Pentru al treilea an la rând, îşi petrece Crăciunul departe de casă. Îi e cumplit de dor de România şi de tradiţiile de aici: "Colindele româneşti, zăpada, şi atmosfera aia de când eram mică, cu săniuşul, cu ieşitul după masa de Crăciun la zăpadă şi acea atmosferă de iarnă adevărată. Mi-aduc aminte şi acum de la trei ani când am primit primele patine cu rotile. A fost o bucurie enormă. La aceste lucruri mă gândesc".

Continuati sa ne scrieti pe diaspora@realitatea.net, lasati-ne datele de contact, pentru a petrece sarbatorile in familia Realitatea TV. Va sunam si intrati in direct cu noi pentru a vedea cum arata Craciunul in Diaspora.

Mai multe articole despre:
Crăciun Realitatea Tv diaspora