MENIU

De ce vrea Putin referendum. După "alipirea" previzibilă a republicilor separatise, Ucraina devine stat agresor

Kremlinul a confirmat oficial speculația că, după previzibila alipire a regiunilor separatiste, prin așa-numite referendumuri, orice încercare a Ucrainei de a recuceri teritoriile va fi considerată agresiune împotriva Rusiei. Anunțul a venit chiar din partea purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov.

Întrebat despre statului Donbasului în cazul în care populația decide asupra aderării teritoriilor la Rusia, Peskov a afirmat că procesul va avea loc destul de rapid și în deplină conformitate cu legislația rusă, potrivit Interfax.

"Va fi nevoie, cu siguranță, de o anumită decizie atât a parlamentului nostru, cât și a președintelui, de semnarea documentelor necesare - o serie întreagă de proceduri. Totul se va desfășura în strictă conformitate cu legislația în vigoare", a declarat Peskov, întrebat care vor fi următorii pași în cazul în care susținătorii unificării cu Rusia vor câștiga referendumul.

Acesta a fost întrebat cât timp ar putea dura procesul de recunoaștere. "Nu pot spune exact acum. De fapt, sunt convins că va fi suficient de rapid", a declarat Peskov.

În perioada 23-27 septembrie, în republicile populare Donețk și Luhansk, precum și în regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina, se desfășoară referendumuri privind autodeterminarea și apartenența la Rusia. 

 

Mai multe articole despre:
referendum rusia razboi ucraina proteste