MENIU

De ce să NU iei niciodată medicamentele de răceală

De ce să NU iei niciodată medicamentele de răceală

Răceala este una dintre cele mai frecvente afecțiuni care apar, mai ales în sezonul rece. Expunerea la frig, schimbarea bruscă de temperatură sau răspândirea unor microbi se numără printre cauzele care pot conduce la apariția răcelii. Deoarece nu este periculoasă, iar durata de manifestare a acesteia este una mică, ea poate fi tratată acasă, fără să fie necesar consultul medical, care se va impune doar în cazul agravării simptomelor.

Medicamentele pe care obișnuim să le luăm pentru a scăpa de răceală pot avea alte efecte decât cele promise, tocmai de aceea este necesară o atenție deosebită atunci când vine vorba despre tratare. Este posibil ca pastilele pe care te bazai tot timpul să îți facă mai mult rău decât bine.

Iată de ce să nu mai iei niciodată medicamente de răceală!

E timpul să lași deoparte remediile despre care crezi că te-ar putea face bine și să deschizi mai bine ochii înainte de a începe să te tratezi. Nu contestă nimeni faptul că medicamentul pe care îl iei tot timpul ar putea să îți calmeze febra sau să îți vindece durerea de cap. Cu toate acestea, au fost realizate cercetări care sugerează faptul că anumite pastile nu sunt ceea ce ai nevoie. Cu alte cuvinte, vei începe să te simți mai bine, dar asta nu înseamnă că starea de sănătate va fi una bună. De fapt, administrarea unor astfel de medicamente ar putea crește numărul de cazuri de gripă sezonieră.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.

Mai multe articole despre:
pastile pastile răceală