MENIU

De ce NU reușesc rușii să cucerească Bahmutul. Explicația unui general de top american: "Încalcă un principiu fundamental al războiului"

Poziție a Armatei ucrainene în apropiere de Bahmut /Profimedia

Generalul Mark Hertling, fostul comandant al trupelor americane în Europa, afirmă că Rusia încalcă unul dintre principiile fundamentale ale războiului în tentativa sa de a cuceri orașul Bahmut din estul Ucrainei.

„La începutul invaziei rusești am notat că armata rusă încălca fiecare dintre cele 9 principii ale războiului. Acum, la Bahmut, cu lipsa de coordonare între Prigojin, Șoigu, Gherasimov și Putin ei par să încalce cu precădere una: Unitatea comenzii”, afirmă ofițerul american pe pagina sa de Twitter, relatează Hotnews.ro.

„Unitatea comenzii descrie o unitate a eforturilor și o unitate a scopurilor care se întâmplă când toți factorii - guvernul, oamenii, soldații, comandanții, unitățile - înțeleg ceea ce încearcă să realizeze și cum să facă acest lucru”, explică acesta.

Hertling menționează, în context, că generalul prusac Carl von Clausewitz, considerat unul dintre cei mai mari teoreticieni militari din istorie, a descris unitatea comenzii drept „Principiul Coordonator al Războiului”.

„Soldații aruncați într-o luptă în care nu există o \"unitate a scopurilor\" sunt cei care suferă cel mai mult când se întâmplă acest lucru. Oponentul, în cazul de față Ucraina, se bucură întrucât lipsa unității comenzii creează disfuncționalități în rândul inamicului și numeroase oportunități pentru ofensive”, mai explică Mark Hertling, fost șef al Comandamentul Statelor Unite pentru Europa și Africa între 2011 și 2012.

Comentariile lui Hertling vin la doar o zi după ce Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner care au condus ofensiva rusă din sectorul Bahmut, s-a plâns că reprezentantului său i s-a refuzat accesul la cartierul general al „operațiunii militare speciale".

Mai multe articole despre:
general general american rusi bahmut principiu razboi