MENIU

De ce nu este sănătos să ţii în frigider ouăle şi pâinea

<p>De ce nu este sănătos să ţii &icirc;n frigider ouăle şi p&acirc;inea</p>

În magazinele mari, alimentele sunt aranjate astfel Încât să se păstreze proaspete şi să nu-şi schimbe culoarea şi textura. De exemplu, pâinea se ţine la temperatura camerei, iar bananele, ceapă şi cartofii sunt depozitate la temperaturi scăzute, dar nu sub 0 °C, pentru că se pot înnegri, iar gustul lor poate fi modificat.

Este foarte important să nu depozitezi ceapă În frigider, pentru că frigul o Înmoaie şi, din cauza umidităţii, Începe să se mucegăiască, alterând gustul şi altor alimente din frigider. Cel mai bine, păstrează ceapă Într-un loc uscat, aerisit şi la temperatura camerei, lucru valabil şi În cazul usturoiului.

Dacă ţii cartofii la rece, temperatura scăzută va transformă amidonul din ei În zahăr şi le va schimbă gustul şi textura. Astfel, la preparare, cartofii vor fi granulosi şi vor avea un gust diferit. Dacă Îi fierbi În coajă, vei vedea că această se Înnegreşte, iar culoarea trece şi În cartof şi Îi schimbă aspectul. ţine-i departe de lumina şi la temperatura Între 3 °C şi 6 °C şi evita depozitatea lor În frigider, pentru a nu-şi schimbă proprietăţile organoleptice, conform bzi.ro.

De asemenea, una dintre cele mai frecvente greşeli, când vine vorba despre depozitatul alimentelor În frigider, este păstrarea bananelor la rece, În ideea că rezistă mai mult şi se coc mai greu. Din păcate, temperatura rece le Înnegreşte coajă, iar acestea capătă un aspect inestetic, de luat În seama dacă ai musafiri şi vrei să Îi serveşti cu fructe.

Că să-i prelungeşti valabilitatea, nu ţine pâinea În frigider. Este o soluţie, Într-adevăr, dar nu cea mai bună. La temperatura scăzută, miezul şi coajă se usucă, se Întăresc şi Îşi pierd din prospeţime. În plus, Îşi schimbă gustul şi mirosul. Se recomandă păstrarea ei Într-o pânză curată sau În cutia specială de pâine.

Mai multe articole despre:
sănătate pâine alimente ouă frigider