MENIU

De ce este carnea de porc toxică. Detaliile pe care nimeni nu ți le-a spus până acum

Carnea de porc este nelipsită de pe masa de Crăciun, dar nu întotdeauna este o alegere sănătoasă, sunt de părere specialiștii. Porcul conține foarte mulți viruși și bacterii, iar unii dintre aceștia sunt extrem de periculoși pentru sănătate.

Carnea de porc are foarte multe toxine, mai multe chiar decât cea de vită și de pui. Acest amănunt are legătură cu sistemul digestiv al acestor animale. Porcul digeră tot ce mănâncă extrem de repede, în aproximativ 4 ore, în timp ce vaca are nevoie de 24 de ore pentru a dizolva hrana.

Atât animalele, cât și oamenii, elimină substanțele periculoase prin digestie. Din moment ce sistemul digestiv al porcului operează atât de rapid, multe toxine îi rămân în sistem și sunt depozitate în țesutul gras.

Un alt motiv este faptul că porcul nu are glande sudoripare, pe care organismul le folosește, în mod normal, pentru a elimina substanțele nocive. De câte ori mănânci carne de porc, asimilezi aceste toxine, scrie unica.ro.

Porcii au în organismul lor numeroși paraziți, iar unii sunt periculoși pentru om, deoarece nu dispar prin gătire. Una dintre cele mai periculoase boli care pot fi luată de la consumul cărnii te porc este trichineloza.

Mai multe articole despre:
toxic trichineloza toxine periculos carnea de porc