MENIU

De ce este bine să mănânci un căţel de usturoi zilnic, pe stomacul gol

<p>Scapă respiraţia ur&acirc;t mirositoare cauzată de usturoi. Este cea mai eficientă metodă</p>

Usturoiul are puterea de a vindeca si de a proteja organismul de microbi. De asemenea, consolideaza imunitatea si restabileste echilibrul florei intestinale. Sunt dovezi care atesta ca usturoiul era folosit inca de acum 5000 de ani. Arabii, evreii, grecii, asirienii, romanii si mai ales egiptenii l-au inclus in dieta lor. Egiptenii au peste 800 de remedii, iar 22 dintre ele se bazeaza pe usturoi, despre care s-a spus ca era condimentui favorit al lui Pitagora.

Usturoiul are cele mai multe beneficii atunci cand este consumat crud, pe stomacul gol. Acest obicei matinal ajuta la prevenirea si tratarea bolilor. Cercetatorii au aratat ca acest lucru creste proprietatile antibiotice usturoiului. Usturoiul crud este ideal in tratarea infectiilor fungice, a racelilor, gripei, etc.

Prin strivirea cateilor de usturoi se formeaza alicina, substanta cunoscuta pentru efectul sau puternic bacteriostatic care lupta impotriva infectiilor. Pe langa alicina, usturoiul mai contine alte peste 400 de nutrienti, intre care vitamine, minerale, fitosteroli, antioxidanti. Iata cateva beneficii ale consumului de usturoi crud:

- reduce colesterolul rau si previne ingustarea arterelor
- intareste imunitatea
- ucide bacteriile
- protejeaza impotriva bolilor de inima
- afecteaza sinteza trigliceridelor si previne ateroscleroza
- scade tensiunea arteriala
- are proprietati antiiflamatorii
- previne coagularea sangelui si reduce riscul de infarct si accident vascular cerebral.

Sursa: bzi.ro