MENIU

De ce este apa de tărâţe supranumita elixirul vindecător. Rețete pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice

De ce este apa de tărâţe supranumita elixirul vindecator

Apa de tărâţe a devenit supranumită ca fiind un elixir vindecător datorită proprietăților sale incredibile pentru sănătate. Prin infuzarea tărâțelor în apă se obține un adevărat cocktail de substanțe benefice, ceea ce face ca apa de tărâțe să devină o băutura uimitoare, capabilă să îmbunătățească sănătatea în mod semnificativ

Apa de tărâţe este bogată în nutrienți precum vitaminele B și minerale esențiale ca fosforul, magneziul, potasiul și zincul. Dar ce o face atât de specială? În primul rând, dieta modernă a omului este departe de ceea ce ar trebui să fie și, astfel, un aport suplimentar de macro și micronutrienți este deosebit de important pentru a menține o sănătate optimă.

Prin aportul ridicat de vitamine din complexul B, apa de tărâțe se dovedește foarte utilă pentru anemii şi boli nervoase.  Este foarte utilă în special în cazul persoanelor care se confruntă în mod frecvent cu stresul sau care au anumite degreglari la nivelul creierului, scrie frunză-verde.ro.

Reglează digestia, este emolientă, în special pentru stomac şi intestine, laxativă, nutritivă, reconfortantă, remineralizantă, tonic general.

7 alimente pe care să le consumi în această toamnă pentru a trece mai ușor peste efectele asteniei

Poate fi consumată cu încredere de către cei care doesc să îşi îmbunătăţească memoria şi de către persoanele vârstnice care au suferit sau au boli cronice prelungite.

Apa de tărâţe are efect antiinflamator și antioxidant datorită conținutului ridicat de polifenoli și flavonoide. Polifenolii sunt compuși naturali care ajută la reducerea inflamației și la prevenirea daunelor celulare, protejând astfel organismul împotriva bolilor cronice.

Mod de preparare şi administrare

Într-un litru de apă se pun 3 – 4 linguri de tărâţe de grâu care se lasă de seara până dimineaţa, când se strecoară. Pentru un plus de savoare şi de vitamine, în apă se pot adaugă suc de lămâie proaspăt stors şi miere. În acest caz, excepţie fac diabeticii şi persoanele alergice la cele două alimente. Apa de tărâţe se consumă în locul apei, în mod regulat.

Un elixir de sănătate este şi ceaiul din plante medicinale îmbogăţit cu apă de tărâţe. Cura cu ceai din plante şi apă de tărâţe este un minunat adjuvant în toate afecţiunile. Iată cum trebuie procedat:

Se prepară un litru de ceai din plante (nu la plic), în funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată. Doar după răcirea şi strecurarea ceaiului medicinal se adaugă 5 – 8 linguri de tărâţe de grâu, care se lasă de seara până dimineaţa, când se filtrează.

În cazurile în care nu există alergii, obezitate sau diabet zaharat, în ceaiul cu apă de tărâţe se pot adaugă suc de lămâie şi miere.

Se consumă 1 litru ceai îmbogăţit cu apă de tărâţe, zilnic, pe o perioadă de 30 de zile. După o pauză de 7 zile, cura poate fi reluată.

Apă de tărâţe cu prune

Apa de tărâţe cu prune sau stafide este un tratament foarte simplu şi eficient împotriva constipaţiei cronice.

La 1 litru de apă se adaugă 5 – 8 linguri de tărâţe de grâu şi 6 – 8 prune uscate şi mărunţite (fără sâmburi) sau 4 linguriţe de stafide mărunţite. Se lasă întreaga noapte, de seara până dimineaţa, când se strecoară totul prin tifon. Lichidul astfel obţinut se consumă pe parcursul zilei, în perioade lungi de timp, neavând efecte secundare.

Apă de tărâţe cu seminţe de dovleac

Apa de tărâţe cu ceai de seminţe de dovleac (Curcubita pepo) este un remediu şi tratament simplu împotriva prostatei, care poate fi luat în completarea altor tratamente cu mult mai costisitoare.

Într-un litru de apă se pun 8 linguri de seminţe de dovleac neprăjite şi nesărate, mărunţite cu tot cu coajă. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, se lasă la răcit şi se scurge doar apa de la suprafaţă, care conţine ulei de dovleac, şi se pune deoparte, până a doua zi.

Restul de lichid se toarnă nestrecurat peste 5 linguri de tărâţe de grâu şi se lasă de seara până dimineaţa, când se strecoară. Se combină cu apa care conţine uleiul din seminţe de dovleac. În lichid se mai poate adăuga sucul de două lămâi şi eventual, miere (dacă nu există cazuri de diabet, obezitate sau alergie).

Ce înseamnă când visezi că zbori. Mesajele ascunse ale subconștientului, dezvăluite de psihologi

Mai multe articole despre:
tarate apa de tarate vitamine b antiinflamator