MENIU

De ce e foarte important să avem 3 mese pe zi! Ce se întâmplă cu organismul când te înfometezi

Mulți dintre cei care își doresc să slăbească consideră că una dintre cele mai bune variante este înfometarea. 

Soluția este de fapt contrarul. Fiecare dintre noi are nevoie de 3 mese pe zi și două gustări pentru ca organismul să primească în fiecare zi nutrienții de care are nevoie. Ba mai mult, atunci când nu primește mesele necesare, sistemul digestiv poate avea grav de suferit. Iată ce explică specialiștii.

"Pe parcursul intregii zile este important sa-i furnizam organismului toti nutrientii de care are nevoie pentru desfasurarea proceselor metabolice. Sistemul celor 3 mese principale si doua sau trei gustari, in cazul barbatilor, se pliaza pe programul nostru zilnic, servind micul dejun si cina acasa si pranzul la serviciu sau in oras. Un alt avantaj este acela ca evitam senzatia de foame, cea mai periculoasa senzatie atunci cand vine vorba de remodelare corporala. Totodata, asigurandu-i organismului nutrientii de care are nevoie la momentul oportun, il incurajam sa nu-si faca rezerve si sa-si accelereze arderile" a declarat pentru realitatea.net Valentin Vasile creator și cofondator LIMITLESS Total Body Makeover, personal trainer și specialist în nutriție sportivă.

"Gustarile sunt recomandate in numar de 2/zi pentru femei si 3/zi in cazul barbatilor. Studiile au aratat ca un plan alimentar alcatuit din 3 mese principale si 2 gustari ajuta la controlarea senzatiei de foame aparute in intervalul dintre mesele principale. De asemenea, portionarea ratiei calorice in mai multe mese pe zi, de dimensiuni mai mici, ajuta la mentinerea unui nivel glicemic constant si la mentinerea unui tub digestiv sanatos. Cu alte cuvinte, cei care iau micul dejun la ora 7 si pranzul la ora 13 vor consuma mai multe calorii la pranz decat cei care-si programeaza o gustare la ora 11 constand dintr-un fruct sau un iaurt. Acelasi lucru este valabil si pentru gustarea de la ora 16-17 care poate consta din cateva bucati de migdale sau alte nuci sau un aperitiv usor" a mai adăugat specialistul.

Mai multe articole despre:
mâncare dietă nutriţie meşe gustări