MENIU

De ce autoritățile din acest oraș au cheltuit sute de mii de dolari pentru instagrammeri?

Autoritățile din acest oraș au cheltuit sute de mii de dolari pentru o toaletă dedicată intagrammerilor. Cea mai fotografiată locație din orașul australian Perth nu este un momenument, ci o căsuță aflată pe un ponton.

Mulți localnici trec pe lângă ea, fără să o observe. Totuși, căsuța albastră a devenit foarte populară pe Instagram și mulți turiști se duc special în acel loc pentru a o fotografia. Australienii au dat sute de mii de dolari pentru a ale oferi tot confortul miilor de turiști care vin acolo să facă poze. Iar acest confort se traduce în instalarea unei toalete. Spre deosebire de alte atracții populare din Perth, căsuța albastră numită Crawley End Boat Shed nu se află într-un loc foarte convenabil.

Instagram a făcut ca australienii să plătească sute de mii de dolari pe o toaletă

Aceasta este amplasată de-a lungul râului Swan și se află peste drumul Mounts Bay, una dintre cele mai aglomerate străzi din oraș. Este un loc unde ajung doar cei care vor să pozeze căsuța pentru Instagram.

Ca să ajungă acolo, majoritatea turiștilor parchează mașinile pe străzi apoi traversează Mounts Bay pe jos. O activitate destul de periculoasă, având în vedere că circulă multe mașini în ambele direcții.

„S-a înregistrat o crește a numărului de vizitatori din această zonă, unii vin cu mașinile proprii, alții cu autocare, pentru a face fotografii. Cea mai apropiată baie publică este situată la Narrows Gardens, care se află la 2,4 kilometri distanță” este notat într-un raport al consiliului orașului Perth.

Având în vedere această situație, australienii au decis să construiască o toaletă, dar nu orice fel de toaletă, ci una dotată cu panouri solare. Toaleta a costat 278.000 de dolari, iar mentenanța anuală va costa 14.000 de dolari.

Va fi interesant ce se va întâmpla cu toaleta după ce popularitatea locului va scădea.

Sursă

Mai multe articole despre:
Australia toaletă instagram