MENIU

De ce a refuzat ministrul Sănătăţii transferul în străinătate a pacienţilor din Clubul Colectiv?

<p>De ce a refuzat ministrul Săntătăţii transferul &icirc;n străinătate a pacienţilor din Clubul Colectiv?</p>

La cinci zile de la tragedia petrecută în Clubul Colectiv din Capitală, abia ieri s-a făcut primul transfer al unui rănit din clubul Colectiv, la o clinică din străinătate. Mai exact, jurnalista Teodora Maftei a fost dusă în Israel, la recomandarea specialiştilor din această ţară, care i-au evaluat pe răniţii din clubul groazei. Medicii au fost, aşadar, de altă părere decât ministrul demisionar al Sănătăţii, Nicolae Bănicoiu, care a declarat în repetate rânduri că pacienţii nu ar avea nevoie de tratament peste hotare. 

Teodora Maftei are arsuri pe 45 la sută din corp. Jurnalista nu este la prima încercare. Deşi are doar 36 de ani, ea a suferit până acum trei operaţii pe creier.

Potrivit doctorilor români, transferul ei în Israel se face abia acum, pentru că starea ei de sănătate n-ar fi permis mutarea până în prezent. În repetate rânduri, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că pacienţii arşi nu ar avea nevoie să fie mutaţi în alte ţări, pentru că şi în România ar primi tratament la fel de bun.

Ministrul Bănicioiu a afirmat, în nemurărate rânduri, ca pacienţii primesc în România acelaşi tratament pe care l-ar putea în orice altă ţară.

"Eu vreau să vă asigur că tot ce se poate face în Germania face şi noi aici, pentru toţi. Iar de aici, dumneavoastră trageţi concluziile, da? Nu cred că au îngrijire mai bună decât aici", afirmat ministrul Sănătăţii, pe 31 octmbrie.