MENIU

De ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare bărbatul infectat cu HIV care a mușcat un polițist (MOTIVARE)

Polițist muscat de mână (arhivă)

Bărbatul infectat cu HIV care a mușcat deliberat un polițist a fost condamnat la3 ani de închisoare cu executare. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.

Bucureșteanul infectat cu HIV, acuzat că a mușcat un polițist de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța, a fost obligat și la plata sumei de 243 lei cu titlu, de daune materiale şi a sumei de 5.000 lei, potrivit Ziua de Constanța.

Judecătorul a stabilit că „încercarea de a-l lovi pe agentul de poliție și proferând injurii și amenințări cu acte de agresiune la adresa acestuia, constând cu mușcarea persoanei vătămate de brațul stâng, în zona bicepsului, provocându-i o leziune ce a necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale, nu a fost desfășurată în împrejurări care să probeze că faptele s-au derulat pe tiparul legitimei apărări din care ar fi lipsit condiția proporționalității dintre atac și apărare datorită tulburării sau temerii provocate de atac.
 
În consecință, apare ca neîntemeiată cererea inculpatului de a fi achitat pentru că ar lipsi caracterul imputabil al faptelor de care este acuzat, fiind dovedită fără tăgadă săvârșirea infracțiunilor de către acesta .
 
Totodată lipsa de cooperare din partea inculpatului, care trebuia să se deplaseze de bună-voie, a impus cu necesitate folosirea forței de către organele de poliție", potrivit rolii.ro.