MENIU

De câte ori poți mânca ouă pe săptămână? Recomandarea specialistului

De câte ori poți mânca ouă pe săptămână? Recomandarea specialistului

 Iată de câte ori poți mânca ouă pe săptâmână și ce anume conține un ou fiert. 

Ouăle te scapă de foarte multe ori din situația de a nu ști ce să pui pe masă atunci când îți dorești să faci un mic dejun rapid sau să îl încorporezi în diferite mâncăruri. Foarte multe persoane aleg să mănânce ouă tocmai pentru beneficiile lor sau pentru gust, dar și pentru faptul că sunt foarte versatile un diferite mâncăruri, fie că vorbim de prăjituri sau anumite combinații de alimente. 

Cu toate acestea, trebuie să nu ne abatem nici de la câteva reguli, iar ouăle gătite excesiv în ulei, pot atrage după sine cantități de grăsimi care nu sunt neapărat cele mai bune pentru organismul nostru.

Câte ouă poți mânca pe zi

Dacă te-ai întrebat câte ouă poți mânca pe zi, fără să-ți pui sănătatea în pericol, atunci cu siguranță ai cântărit faptul că acestea sunt bogate în vitamin, minerale, și grăsimi, iar pentru faptul că sunt accesibile, mulți oameni aleg să le consume în mod regulat. 

 Ouăle reușesc să mențină și starea de saturație pentru mai mult timp, iar consumat la micul dejun, reușește să te țină sătul până la prânz. Cel mai bine ar fi să optezi pentru un ou fiert la micul dejun, însă mulți aleg să le includă ca gustare de seară sau chiar într-o masă de după antrenament. Astfel, indicat ar fi să te rezumi la cel mult două ouă, pentru a nu-ți pune în pericol sănătatea și nu avea efecte secundare dacă faci exces de ele. 

Consumul de ouă  în exces va avea un impact negativ asupra organismului, mai ales că puteți dezvolta și o sensibilitate la acestea dacă sunt consumate pe termen lung.

De câte ori poți mânca ouă pe săptămână

Dacă te-ai întrebat adesea de câte ori trebuie să mănânci ouă pe săptămână, trebuie să știi și că fiecare persoană este diferită, iar cineva poate nu va simți să consume aceeași cantitate de ouă ca alte persoane din jur.

Cu toate acestea, specialiștii recomandă un număr de la trei până la cinci ouă pe săptămână, mai ales pentru persoanele care mănâncă puțină carne sau pește, iar introducerea ouălor în alimentație poate să le asigure cantitatea de proteine de care are nevoie organismul. O persoană care face mai multe exerciții fizice poate alege o cantitate de cinci ouă pe săptămână, mai ales partea de albuș, deoarece aici se găsesc cele mai multe proteine. 

Citește continuarea aici

Mai multe articole despre:
oua recomandare