MENIU

David Popovici, mesaj pentru români după aurul la 100 m liber: „Vă iubesc pe toți! Mă bucur că v-am făcut mândri” - De ce i se spune „Racheta”

David Popovici, finala 100 m liber, la CM de Natație,Budapesta, 2022 Foto: INQUAM/Alex Nicodim

David Popovici a transmis primul său mesaj pentru români după ce a cîștigat cele două titluri mondiale la Campionatele de natație de la Budapesta.

„Vă iubesc pe toți! Mă bucur că v-am făcut pe toți mândri”, au fost primele cuvinte rostite în limba română de David Popovici după câștigarea celui de-al doilea titlu mondial la Campionatele de Natație de la Budapesta, potrivit realitateasportiva.net.

„Nu mă așteptam să câștig ambele probe, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a mai spus Popovici.

David Popovici a câștigat două titluri mondiale în 3 zile, în probele de 200 m și 100 m. A modificat de mai multe ori recordurile mondiale de juniori, dar rămâne modest.

Tânărul de 17 ani a terminat cursa de miercuri cu doar 10 centimetri în fața celui de-al doilea clasat, francezul Grousset. David a oprit cronometrul la 47 de secunde și 58 de sutimi și e al doilea om din istoria natației care câștigă probele de 100 și 200 de metri la aceeași ediție de campionat mondial.

Doar americanul Jim Montgomery a realizat această performanță în 1973, la prima ediție a Mondialelor desfășurate la Belgrad. Pentru cele două medalii de aur cucerite la Budapesta, David Popovici va fi recompensat cu 40 000 de euro, mai notează aceeași publicație. 

„După cursa de 100 de metri m-am bucurat că s-a terminat, că am reușit să termin acest concursul în stil de campion. Mă bucur că lumea m-a urmărit, că s-a difuzat la televiziune și milioane de români m-au susținut. Mă bucur că v-am făcut pe toți mândri. Urmează un sezon încărcat, pe care abia îl aștept. În viitorul foarte apropiat iau o scurtă pauză ca să refletez alături de cei din echipa mea la ce s-a întâmplat”, a declarat David Popovici.

„Înotul este foarte sănătos și susțin copiii indiferent de orice sport s-ar apuca. O societate educată are o o populație sănătoasă, gata să înfrunte și alte probleme”, a mai spus el.

Sportivul a povestit și de ce i se spune „Racheta”: „Cred că a venit de la unchiul meu. Da, îmi place, iar dacă reușește să inspire lumea, mă flatează”.

„M-aș caracteriza ca un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare, capabil să inspire oameni și care are în spate oameni care îl susțin”, a mai spus David Popovici, potrivit realitateasportiva.net.