MENIU

Daune URIAȘE după ce o fetiță din Timișoara a fost lovită de un copac doborât de vijelie

Imagine de arhivă

Daune de 500.000 de euro după ce o fetiță a fost lovită în cap de un pom rupt de furtună. Primăria a fost obligată în instanță să plătească această sumă după incidentul de la Timișoara, relatează Realitatea PLUS. 

In urma loviturii, copilul a ramas inconstient, fiind transportat la spital, unde a fost suspus unei operatii la cap. Fetita a suferit atunci mai mult traumatisme, inclusiv fractura de craniu. Fata a ramas cu semne si dureri. 

Pentru ca plopul rupt de furtuna se afla pe domeniul public, parintii fetei au dat in judecata Primaria Timisoara, cerand daune morale de 500.000 de euro. In proces, parintii fetei au invocat durerile fizice suferite de acestea atat in momentul producerii accidentului, cat si ulterior, ca urmare a faptului ca o parte din craniu i-a fost inlaturata din cauza pierderii substantei cerebrale. 

Primaria Timisoara a incercat insa sa scape de responsabilitate, aratand ca sarcina intretinerii copalcului doborat de furtuna ii apartine clubului sportiv din oras. 

Analizand documentele de la dosar, judecatorii au decis ca responsabilitatea privind intretinerea plopului ii apartine, totusi, autoritatii locale, si astfel au decis ca aceasta sa acorde fetitei daune morale. 

Accidentul grav s-a petrecut in septembrie 2017. Timisoara a fost atunci grav afectata de fenomenele meteorologice. 5 oameni din Timis si alti 8 din toata tara si-au pierdut atunci viata. 137 de persoane au fost ranite, iar mai multe masini si cladiri au fost afectate. 

Mai multe articole despre:
daune timisoara