MENIU

"Premierul din umbră" a furat startul. Vâlcov dă veștile bune pe care nici Dăncilă nu le știe

<p>V&acirc;lcov</p>

Darius Vâlcov, consilierul premierului Vioricăi Dăncilă, a prezentat în premieră informații din bugetul consolidat după 11 luni, "din viitor" cum ar veni. Vâlcov a venit cu vești bune despre nivelul veniturilor bugetare și îi asigură pe români că "sunt bani de pensii și salarii". Încă.

În aceiași zi în care ministrul Finanțelor a făcut publice datele despre execuția bugetară la 10 luni din 2018, Darius Vâlcov prezintă cifrele la 11 luni. A furat practic startul cum numai Liviu Dragnea a mai îndrăznit până acum.

Ce ne-a anunțat Vâlcov, într-o intervenție la România TV: veniturile, în 2018, după 11 luni, sunt de 260,2 miliarde lei, cu estimări de a depăşi 300 de miliarde în decembrie.

Consilierul premierului Viorica Dăncilă a dat asigurări că la buget sunt bani pentru salarii şi pensii, arătând că în ultimii doi ani veniturile statului au crescut cu aproape 25%.

"Am preluat o economie în 2016 care avea 761 de miliarde de lei PIB-ul şi în decembrie vom încheia cu un PIB de 949 miliarde. Adică este cea mai mare creştere a unei economii din Uniunea Europeană - de 24,7%. Deci sunt bani", a declarat Darius Vâlcov joi seara.

Ce uită să spună strategul economic al Guvernelor PSD: că investițiile publice, ca procentaj din PIB, s-au prăbușit în ultimii doi ani. Deși economia reală a adus mai mulți bani la buget, statul nu i-a întors în economie, ci i-a direcționat în "pomeni" nesustenabile.

Mai multe articole despre:
Darius Vâlcov