MENIU

Darius Vâlcov, delir în direct: Nu avem autostrăzi pentru că nu a vrut Occidentul

Darius Valcov

Consilierul ministerial Darius Vâlcov, denumit și "premierul din umbră", a ieșit la atac pe toate temele grele ale propagandei PSD, într-un interviu la o televiziune de casă a PSD.

Afirmații incredibile făcute duminică seara, la Antena 3, de Darius Vâlcov, din seria conspirațiilor cu "asasinii plătiți" invocați de șeful de partid Liviu Dragnea:

- Vâlcov a susţinut că România nu are autostrăzi, din cauza altor ţări, însă nu le-a numit pe acestea, ci doar a spus că există un interes ca transporturile să nu treacă prin această parte a Europei!

"Interesul să nu cred că aceia care îşi doresc ca acest guvern să eşueze şi care şi-au dorit ca de fiecare dată România să eşueze. Sunt foarte multe ţări care nu s-ar bucura ca România să fie plină de autostrăzi astăzi. Cred că partea din est a Europei are un interes comun, partea din vest are un interes opus", a spus Vâlcov.

- Darius Vâlcov spune că protestatarii #rezist reprezintă „un fir de praf". „Un firicel mic de praf în drumul nostru spre a cuceri istoria pe care o merităm", a spus Vâlcov.

- Întrebat dacă nu vom fi catalogaţi drept „extremişti", dacă vocea României se va auzi ca a Ungariei sau a Poloniei, Darius Vâlcov a replicat: „De cine suntem numiţi extremişti? De #Rezist, Antifa de România? Haideţi să-i ocolim, să-i sărim, să trecem pe lângă ei, pentru că sunt un fir de praf, un firicel mic de praf în drumul nostru spre a cuceri istoria pe care o merităm".

- Pentru Vâlcov, România e firmă miliardarului american George Soros, pe care o controlează prin „omul său" Dacian Cioloș.

"Ati văzut cu Facebook... ce interese ar avea Facebook să îl acuze pe Soros că a vrut să scadă valoarea acțiunilor? Soros joacă pe acțiuni, el vede România ca pe o firmă. Cioloș e omul lui Soros, sunt sigur. Să mă dea în judecată", a spus Valcov.

- Darius Vâlcov o acuză pe Corina Crețu, comisarul european al PSD care a acuzat în mod repetat guvernele PSD de incompetență, de "minciună prin omisiune".

„O îmbinare este cel mai potrivită și există regulamentul 1303, din 2013, al Comisiei Europene care chiar încurajează să se facă parteneriat public privat, iar partea publică, care intră în parteneriat, să fie din fonduri europene. Chiar se încurajează acest lucru. Ele nu se exclud. (...) Corina Crețu minte prin omisiune", a susținut Darius Vâlcov.

-  Darius Valcov susține că a ajuns în ipostaza de consilier al premierului, dar și să fie un prieten apropiat al lui Liviu Dragnea, ca urmare a unei solicitări din 2016.
 
 "Totul a pornit de la o solicitare în 2016, iar apoi totul a devenit o prietenie. Când rezonezi cu oamenii cu care lucrezi și dorești să schimbi viață oamenilor"..., a spus Darius Valcov la Antena 3. Vâlcov sustine ca se consulta cu Liviu Dragnea "de cateva ori pe saptamana", pe teme sociale si economice.

- Numit eminența cenușie, dar și omul care conduce Guvernul din umbră, Darius Vâlcov se apără că dă sfaturi doar în zona economico-socială.

„Sunt extrem de onorante, parțial adevărate, Guvernul este condus de doamna premier și eu sunt consilierul său. Sunt unul dintre cei care au ajutat la realizarea programului de guvernare. Sfaturile mele sunt în zona exclusiv economico-socială. Nu eu conduc Guvernul".

„Sfarturile le acceptă pe toate, dacă le pune în aplicare. O parte nu. Nu vreau să vă dau exemplu de sfat care nu s-a aplicat. De care s-a aplicat? Contul juniorului. Am contribuit la el", a mai spus Vâlcov.

Mai multe articole despre:
Darius Vâlcov