MENIU

Danileț, despre sancționarea aleșilor care protestează în plen: Parlamentul, un loc sacru

Judecătorul Cristi Danileț se declară în favoarea schimbării regulamentului Camerei Deputaților în sensul sancționării aleșilor care aleg să protesteze în ședințe. ”Parlamentul trebuie să fie un loc sacru”, este de părere magistratul.

”Înțeleg că de ieri se interzice parlamentarilor să protesteze în Parlament. Foarte bine: Parlamentul trebuie să fie un loc sacru, unde se țin dezbateri politice, nu unde au loc dispute civice. Noi am votat oameni care să ia decizii în numele nostru și pentru noi, în urma unor discuții, fie ele și aprinse, dar bazate pe argumente, nu pe greve, proteste, pancarte, muzică la difuzoare, fluierături, huiduieli. Legile nu se pot adopta sau împiedica cu forța. Căci tocmai acesta e scopul dreptului: împiedicarea forței. Cu alte cuvinte, sunt pentru forța dreptului, nu pentru dreptul forței”, a scris Danileț, pe Facebook.

Judecătorul a mai precizat că ”întotdeauna” poporul va fi cum sunt conducătorii, nu invers.

Camera Deputaților a decis, miercuri, modificarea regulamentului astfel încât parlamentarii care tulbură activitatea forului să fie sancționați. Propunerea îi aparține social-democratului Eugen Nicolicea.

Inițiativa vine după ce în sesiunea parlamentară anterioară mai mulți membri ai partidelor de Opoziție, în special USR, au protestat în repetate rânduri cu pancarte și bannere în Camera Deputaților, încercând să blocheze votarea unor legi PSD.

Mai multe articole despre:
parlament Camera Deputaţilor