MENIU

Cazul femeii care a născut pe trotuar - Daniela Ianuș se pregătește să revină la conducerea Spitalului Urziceni! Directoarea a atacat în instanță amenda

Daniela Ianuș se pregătește să revină la conducerea Spitalului Urziceni! Directoarea a atacat în instanță amenda DSP

Managerul suspendat al Spitalului din Urziceni, Daniela Ianuș, se consideră nedreptățită de controlul Inspecției Sanitare de Stat și atacă în instanță sancțiunea decisă de reprezentanții Ministerului Sănătății în urma incidentului în care o femeie a născut pe trotuar, în fața unității sanitare.

În data de 16 august, anul curent, pe rolul Judecătoriei Urziceni, Secția Civil – Penal, a fost înregistrat dosarul cu numărul 4721/330/2023, având ca obiect o plângere contravenţională împotriva ”MS-DSP-SCSP 02991/31.07.2023”, Daniela Ianuș având în cauză calitatea de petent iar Direcția de Sănătate Publică Ialomița pe cea de intimat.

Acțiunea are loc la două săptămâni distanță de momentul în care unitatea spitalicească manageriată de Daniela Ianuș și-a dobândit supranumele de ”Spital al Groazei”, ulterior unor evenimente care au fost pe larg relatate în presa națională: o naștere petrecută pe caldarâmul postului de pază al Spitalului din Urziceni și decesul unui tânăr care fusese tratat, pentru dureri în piept, cu un algocalmin și un EKG în camera de primiri Urgențe a instituției sanitare.

Directoarea Spitalului Municipal din Urziceni, precum şi medicul de gardă şi asistenta care se aflau în tură atunci când s-a prezentat femeia în travaliu care nu a fost primită în unitatea sanitară au fost sancţionaţi cu amenzi, conform declarațiilor şefului Inspecției Sanitare de Stat, Mioara Comana.

Daniela Ianuș se pregătește să revină la conducerea Spitalului din Urziceni

Decizia directoarei Spitalului din Urziceni poate fi primul pas întru confirmarea finală a avertismentul primarului Constantin Sava, apropiatul, susținătorul și superiorul pe linie ierarhică de partid al Danielei Ianuș.

Dat afară de PNL, în urma scandaloasei sale prestații mediatice ce a însoțit evenimentele dramatice consemnate la Spitalul din Urziceni, primarul Sava a afirmat pe 8 august, la Radio Campus, că a comis cu bună știință un abuz prin suspendarea directoarei Daniela Ianuș, anunțând chiar că aceasta poate câștiga ”la orice oră” un eventual litigiu cu Primăria.

Citiți continuarea pe barikada.ro

Mai multe articole despre:
daniela ianus spital conducere urziceni