MENIU

Detalii cutremurătoare despre tragedia morții lui Daniel Prodan

Daniel Prodan

Daniel Prodan, fostul mare fotbalist al Naționalei, a murit miercuri, 16 noiembrie, în casa sa din Voluntari, în urma unui infarct. Fostul fotbalist avea 44 de ani.

Lumea fotbalului românesc este în doliu. Fostul fundaş al echipei naţionale, Daniel Prodan, a murit aseară, la 44 de ani, în urma unui infarct. Trei ore s-au străduit medicii să-l resusciteze, însă a fost în zadar. Inima fotbalistului a încetat să mai bată.

Tragicul anunț a fost făcut de jurnalistul Realitatea TV Dorin Chioțea, pe pagina sa de Facebook, care a oferit și detalii despre încercările de resuscitare care au durat 3 ore.

"De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan în prima oră de intervenție a medicilor. De tot atâtea ori i-a fost repornită inima, în pusee de câte 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima dată).
Pentru încă două ore după instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final cele două echipaje au aflat numele pacientului, de la niște prieteni de familie.

Atacul de cord a survenit la foarte puțin timp după ce soția sa a venit de la serviciu. După ce s-au îmbrățișat, cei doi s-au decis să pună masa, iar imediat ce s-a ridicat de pe canapeaua unde viziona un program TV Didi s-a prăbușit sub privirile Liciniei și ale fiului său de 16 ani, Răzvan, fotbalist la Atletico Regal București.

Corpul fostului internațional a fost ridicat de medicii legiști pentru autopsie. Poliția a ajuns, de asemenea, la locuința din Pipera/ str Erou Iancu Nicolae a fostului internațional, unde oamenii s-au adunat la poartă pentru a depune flori și a aprinde lumânări", a scris Dorin Chioțea pe Facebook.

Daniel „Didi" Prodan a fost membru al Generației de Aur, jucând pentru echipa națională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 și la Campionatul European de Fotbal din 1996.

Daniel Prodan s-a născut în martie 1972, în Satu Mare, unde şi-a început şi cariera. În 1993 a fost transferat la Steaua, unde a jucat 3 ani. În acest timp, Didi Prodan a obţinut cinci titluri de campion, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României.

În 1996, a ajuns la Atletico Madrid și a jucat doi ani în capitala Spaniei. Apoi a ajuns în Scoția, la Glasgow Rangers. În 2000 a revenit la Steaua București, apoi a mai trecut pe la Rocar , FC Național şi gruparea italiană Messina.

Pentru echipa națională a strâns 54 de meciuri și a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 și la Campionatul European din 1996.

 

Mai multe articole despre:
Daniel Prodan