MENIU

Dăncilă și Pintea, cercetate după ce au ținut în brațe bebeluși la maternitatea din Focșani

<p style="text-align: center;">Foto: realitateadevrancea.net</p>
<p style="text-align: center;"><span>Foto: realitateadevrancea.net</span></p>

Directia de Sanatate Publica Vrancea a fost sesizata in legatura cu modul in care Viorica Dancila si Sorina Pintea, aflate in turneu electoral in Focsani, au intrat duminica intr-o sectie de neonatologie si s-au fotografiat cu nou-nascuti in brate. ONG-ul Reset, din Iași, a sesizat DSP Vrancea în cazul bebelușilor folosiți electoral de Dăncilă, informează realitateadevrancea.net.

 „Am constatat ca dna prim-ministru interimar si dna ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, au vizitat spitalul si sectiile de neonatologie, fara masuri de protectie suficiente asigurate de spital: cei doi demnitari au purtat bebelusi pe brate dupa ce au intrat in unitatea spitaliceasca direct din mediul extern.

Conform normelor de igiena, este interzis accesul persoanelor cu hainele de strada in neonatologie, unde trebuie pastrata o curatenie sporita si trebuie respectat un anumit protocol.

Halatul de unica folosinta si papucii de unica folosinta nu sunt suficienti pentru a apara sistemul imunitar al unui bebelus de cateva zile, imunitatea acestuia fiind diferita de cea a adultilor si necesitand protectie sporita", se arata in sesizarea depusa la DSP impotriva conducerii Spitalului Judetean Sf. Pantelimon Focsani - Sectia de neonatologie si pediatrie, citată de realitateadevrancea.net.

Citește documentul integral (sesizarea către DSP Vrancea) pe realitateadevrancea.net!

Documentul subliniaza ca „niciuna dintre persoanele din delegatia dnei Dancila nu a urmat protocolul, iar managerul din cadrul unitatii sanitare ar fi trebuit sa se asigure ca aceste reguli sunt urmate cu strictete si sa nu permita intrarea delegatiei, daca reguli minime de igiena si protejare a sanatatii pacientilor nu ar fi fost urmate".

Prin sesizarea depusă, DSP este solicitata sa cerceteze conditiile in care a avut loc aceasta vizita si daca au fost respectate protocoalele epidemiologice si de igiena astfel incat viata pacientilor sa nu fie pusa in pericol. 

Duminică, 3 noiembrie, premierul demis Viorica Dăncilă și ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea, au surprins opinia publică printr-un gest controversat. Cele două s-au fotografiat cu nou-născuți de la secția de neonatologie de la Spitalul Județean din Focșani.

Dăncilă și Pintea erau venite direct de pe stradă, însoțite de un alai de jurnaliști și oficiali, directorul Spitalului – Constantin Mândrilă (fost condamnat definitiv pentru furt de conserve din Rezerva de Stat) a permis accesul în aceste secții iar cele două doamne au luat bebelușii în brațe și au mers la copiii bolnavi din secții, potrivit realitateadevrancea.net

Ministrul Pintea este la al doilea gest de acest fel. Pe 16 octombrie a inaugurat cu mare fast sala secției pentru marii arşi de la Iași, alături de 200 de persoane. La opt zile după deschidere, secţia a fost închisă. Motivul? Analizele epidemiologice au arătat că există riscul apariției unor infecții.