MENIU

Dăncilă, elogiată de Sputnik şi Q Magazine după discursul din Parlament

Maestra şi Margareta
Dancila, elogiată din nou în Q Magazine

Noi episoade umoristice în presa aservită PSD: "Viorica Dăncilă a ridicat parlamentarii în picioare și a stârnit ropote de aplauze", titrează revista Q Magazine pe pagina electronică după prestaţia prim-ministrului de la şedinţa solemnă dedicată Centenarului.

"Discursurile președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților, al prim ministrului au transmis un mesaj de pace, de încetare a războiului dintre români, dar și un răspuns la agresivitatea președintelui Iohannis", descrie situaţia din Parlament revista condusă de Florina Jucan.

Despre Viorica Dăncilă, revista Q Magazine - care i-a făcut un portret elogios premierului de la Videle în ediţia tipărită - spune că "a atacat cu ironie și eleganță pe liberali atunci când a salutat contribuția istorică a reprezentanților PNL la Marea Unire".

Premierul a ridicat parlamentarii în picioare, remarcă sursa menţionată, și a stârnit ropote de aplauze în momentul în care i-a adresat președintelui mesajul de „pace politică"

„Adresez un mesaj de pace politică și către președintele Klaus Iohannis. Am convingerea că, indiferent de mizele pe care le avem, avem datoria de a coopera, de a colabora între noi. Este o datorie față de orice miză personală. Este o datorie față români și față de România. Este momentul să ne bucurăm de consens, de liniște la 100 de ani de la Marea Unire. (...) Interesul național trebuie să primeze în fața interesului politic.", a spus Dăncilă.

Premierul neconflictual a primit o recenzie extrem de entuziastă şi în ediţia în limba română a "portavocii" Kremlinului, Sputnik.

În articolul "Maestra și Margareta - o piesă ciudată, jucată de la penibil la superlativ", maestra Viorica Dăncilă este lăudată că a adus "prima rază de lumină" în Parlament:

"Poate să spună oricine ce vrea, dar Viorica Dăncilă a adus prima rază de lumină, cu un discurs amplu, poate prea lung, dar plin de miez, de respect pentru vremurile sărbătorite, dar și pentru prezent. Premierul român a vorbit cu echilibrul firesc pentru înalta sa funcție – și a ales tematica potrivită – inclusiv o contrapondere pentru atacurile politice pe care Iohannis le-a făcut", a scris agenţia rusă de presă.

Mai multe articole despre:
Viorica Dăncilă