MENIU

Dăncilă, detalii despre vizita în SUA. Ce a discutat cu reprezentanții Băncii Mondiale

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că s-a întâlnit cu reprezentanții Băncii Mondiale, în SUA, iar în cadrul întâlnirii a fost semnat Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală primară și promovării serviciilor medicale preventive.

”Am avut astăzi, la New York, o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale, în cadrul căreia a fost semnat Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală primară și promovării serviciilor medicale preventive.

Programul vizează și creșterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie și îmbunătățirea eficienței cheltuielilor din sectorul sanitar.

Este un program ce va aduce beneficii reale pacienților, în condițiile în care va crește finanțarea pentru medicina de familie și pentru cea comunitară, inclusiv prin dotarea cu echipamente performante a cabinetelor medicale și prin pregătirea personalului medical din medicina primară.

Astfel, românii din zonele izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect și la o mai bună îngrijire”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern, acordul de împrumut este în valoare de 500 de milioane de euro şi a fost semnat între Eugen Teodorovici din partea României şi în numele Băncii Mondiale de către Tatiana Proskuryakova, manager de ţară pentru România şi Ungaria.

„Premierul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la New York, în contextul vizitei de lucru în SUA, o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Mondiale, la finalul căreia a fost semnat Acordul destinat creşterii accesului cetăţenilor la servicii de asistenţă medicală primară şi promovării serviciilor medicale preventive, în special în zonele mai puţin dezvoltate. Programul vizează, de asemenea, creşterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie şi îmbunătăţirea eficienţei cheltuielilor din sectorul sanitar. Acordul de împrumut în valoare de 500 de milioane de euro a fost semnat în numele României de către Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, şi în numele Băncii Mondiale de către Tatiana Proskuryakova, manager de ţară pentru România şi Ungaria”, se arată în comunicatul de presă.

Mâine, prim-ministrul va avea o întrevedere cu Angel Gurria, secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), urmată de o întâlnire cu James Richard Perry, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii.

 

Mai multe articole despre:
null