MENIU

Dăncilă, somată de un deputat: „Nu am semnat niciun pact!”

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț o contrazice pe Viorica Dăncilă și spune că nu a semnat „pactul pentru bunăstarea românilor”. Ganț o somează pe Dăncilă să ceară scuze public minorității germane „pentru calomniile debitate de diverși reprezentanți PSD".

Ovidiu Ganţ a precizat marţi că nu a semnat pactul propus de premier, după ce Viorica Dăncilă a anunţat luni seara că grupul parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor a semnat documentul propus de ea.

„Stimaţi prieteni nu am semnat niciun pact cu Dăncilă şi refuz să discut cu ea până când Guvernul prin persoana prim-ministrului nu-și cere scuze public minorității germane pentru calomniile debitate de diverși reprezentanți PSD și nu o demite pe numita Varga Dana consilier de stat pentru mizeria postată pe Facebook la adresa președintelui Klaus Iohannis și a minorității germane", a scris Ovidiu Ganţ pe Facebook.

Dana Rozalia Varga, consilierul premierului Viorica Dăncilă cu responsabilități în problematica minorității rome, a demisionat din ALDE imediat după ce Tăriceanu a anunțat ieșirea de la guvernare. Însă a rămas în echipa guvernamentală a prim-ministrului.

Ovidiu Ganț se referă la postarea în care președintele Klaus Iohannis era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler. Varga a postat fotografia, pe 5 august, pe pagina de Facebook. Deși postarea a fost ștearsă la scurt timp după, fotografia s-a viralizat pe rețelele de socializare. 

La acea dată, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel" a reacționat dur la postarea Danei Varga, consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă.

Reacția lui Ganț vine la o zi după ce Varujan Pambuccian, liderul deputaților minorităților naționale, a declarat că grupul parlamentar al minorităţilor a semnat pactul pe care l-a propus partidelor președintele social-democraților, Viorica Dăncilă.

Până în prezent, singurii care au semnat acest „pact al bunăstării românilor” au fost cei de la minoritățile naționale. Grupul minorităților naționale din Camera Deputaților numără 15 membri.

Pambuccian a precizat că documentul „include măsuri de bun-simţ cu care mai mulţi aleşi ai grupului au fost de acord”.

Anunț-bombă! Cine a semnat pactul lui Dăncilă

„Toţi cei 11 care au fost prezenţi din grupul minorităţilor au fost de acord cu semnarea pactului. Cu lucrurile acestea de bun-simţ suntem de acord, aşa cum am fost de acord şi cu acordul propus de preşedintele Iohannis pe care iar l-am semnat, şi probabil şi la alte formule de genul ăsta, dacă sunt de tipul ăsta.

În general semnăm lucruri cum am semnat şi pactul cu preşedintele, lucruri care conferă stabilitate sistemului legislativ”, a mai declarat Varujan Pambuccian.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis vineri tuturor partidelor parlamentare un „pact pentru bunăstarea românilor”.