MENIU

Dăncilă conduce revolta anti-Dragnea în PSD: "Nu mai ieșiți cu Justiția, nu mai discutați asta!"

Dancila conduce revolta anti-Dragnea în PSD

Viorica Dăncilă se distanțează radical de Liviu Dragnea, după condamnarea definitivă a acestuia. Dăncilă spune, sugestiv, că nu a vorbit deloc cu Dragnea în ziua sentinței, iar mesajele transmise public marți sunt de separare de tematica anti-justiție.

Viorica Dăncilă a ținut un discurs dur la adresa politicii lui Liviu Dragnea, în ședința grupurilor parlamentare ale PSD, spunând că partidul s-a îndepărtat de oameni și a cerut ca pesediștii să nu mai vorbească public despre Justiție.

Florin Iordache, care și-a depus candidatura pentru președinția Camerei Deputaților dar a fost respins la vot în favoarea lui Marcel Ciolacu, și-a făcut mea culpa în fața colegilor pentru că a susținut modificarea codurilor penale, lucru care acum în PSD este considerat unul nociv pentru partid.

Iordache a spus în ședința PSD că nu au fost comunicate bine deciziile pe legile justiției și modificarea codurilor penale, și că el își asumă consecințele.

"Mă supun deciziilor dumneavoastră. Am considerat că dacă cineva trebuie să își asume, îmi asum eu. Efectele (modificărilor aduse legilor Justiției) o sa le vedeti...încet încet. Sunt efecte bune. Noi am vrut o justiție corectă", a spus Iordache citat de Digi 24.

Viorica Dăncilă le-a spus colegilor că va ieși la presă cu un mesaj de schimbare și le-a cerut să nu mai discute despre Justiție:

"Am să ies la presă și am să ies cu acest mesaj. E păcat de toți cei care au muncit pentru partid. Depinde de noi dacă putem să ne mobilizăm și să schimbăm situația. Dacă cineva vrea să plece să plece, dar să știm acum. Bătălia acum începe. De saptămâna viitoare o sa încep discuții cu fiecare organizație, să discut cu parlamentarii și primarii, dar din păcate între noi și cetățean e o ruptură. Trebuie să ne ducem lângă oameni. Acum trebuie să schimbăm lucrurile, trebuie să schimbăm lucrurile și la nivel european, o să merg să am discuții și acolo. Ar fi păcat să fim excluși la nivel european. Nu mai discutați accest lucru, nu mai ieșiți cu Justiția. Trebuie să consolidăm aceste relații, trebuie să avem destui prieteni, chiar și în alte grupuri politice".

În conferința de presă de după ședința BPN, a subliniat că PSD nu trebuie etichetată după problemele avute în justiţie de unul dintre liderii săi.

"Aceste probleme trebuie să le deconteze persoana care are probleme cu justiţia. Nu trebuie să le decontăm toţi. Am văzut anumite etichete care s-au pus, am văzut anumite etichete legate de corupţie, legate de hoţi... Nu am nicio problemă. Nu am avut niciodată nicio problemă. De ce să fim judecaţi toţi? Cei care au probleme să şi le rezolve, dar eu cred că nu trebuie privit în ansamblu un partid ca fiind corupt sau care să aibă probleme de genul acesta", a declarat Viorica Dăncilă.

Mai multe articole despre:
Viorica Dăncilă