MENIU

Dancă: ”Guvernul a aprobat alocarea a 175 de milioane de euro pentru achiziţia de materiale sanitare în vederea începerii noului an şcolar”

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă pentru alocarea din fonduri externe nerambursabile a 175 de milioane de euro pentru achiziţia de echipamente şi materiale sanitare în vederea începerii noului an şcolar, a declarat, luni, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei Executivului.

Potrivit acestuia, 100 de milioane de euro se vor folosi pentru achiziţia de tablete şi dispozitive electronice pentru învăţământ online pentru aproximativ 500.000 de elevi, iar 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziţia materialelor de protecţie sanitară şi medicală - măşti şi dezinfectanţi în şcoli.

Totodată, 25 de milioane de euro vor alocate pentru achiziţia de containere sanitare mobile care vor beneficia, în acelaşi timp, de o finanţare de 5.000 de euro/container pentru racordul la infrastructura de apă şi canalizare. "Practic, vorbim de un număr de 5.000 de containere sanitare care vor permite la începerea anului şcolar să asigure necesităţile din punct de vedere sanitar pentru elevi, respectiv toalete, chiuvete, apă curentă pentru igienizarea şi pentru asigurarea necesităţilor, din punct de vedere sanitar, ale elevilor", a explicat Ionel Dancă.

Şeful Cancelariei prim-ministrului a anunţat că Ministerul Economiei a iniţiat o hotărâre de Guvern prin care vor fi acoperite pierderile suferite de Complexul energetic Hunedoara din cauza inundaţiilor.

„Tot de la Ministerul Economiei a fost iniţiată o hotărâre de Guvern pentru acoperirea pierderilor suferite de Complexul energetic Hunedoara, ca urmare a calamităţilor înregistrate provocate de inundaţii şi pentru realizarea lucrărilor necesare pentru repararea efectelor acestor inundaţii. Vorbim despre un ajutor în valoare de 7,2 milioane de lei de la Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Ionel Dancă.

Mai multe articole despre:
ionel danca