MENIU

Dan Voiculescu ar putea părăsi penitenciarul anul acesta

<p>Dan Voiculescu</p>

Dan Voiculescu intra în Comisia de eliberare condiţionată, potrivit unor surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Deşi a fost condamnat la 10 ani de detenţie, el ar putea părăsi penitenciarul după doar doi ani de închisoare.

Potrivit unor surse din Administraţia Penitenciarelor, Dan Voiculescu trebuie să intre în Comisia de eliberare condiţionată la sfârşitul acestei săptămâni, cel mai târziu săptămâna viitoare, scrie TVR.ro.

Deşi a fost condamnat la 10, ar putea ieşi din spatele gratiilor după doar 2 ani, pentru că are peste 60 de ani şi a executat o treime din pedeapsă. În plus, Dan Voiculescu şi-a redus sentinţa cu mai bine de un an întrucât a scris 11 cărţi în penitenciar şi a lucrat la atelierul de tâmplărie.

Dreptul deţinuţilor de a-şi reduce pedeapsa cu câte o lună pentru fiecare lucrare ştiinţifică elaborată în penitenciar a fost suspendat de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la începutul anului. Însă Dan Voiculescu apucase să scrie cărţile înainte de aceste decizii ale ministrului. Tocmai acest lucru trebuie stabilit de Comisia de eliberare condiţionată.

Mai multe articole despre:
închisoare Dan Voiculescu