MENIU

Dan Vîlceanu: Cine a votat suspendarea președintelui Iohannis nu e liberal, are mintea lui Georgică Simion

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a afirmat că toți parlamentarii liberali care susțin demersul de suspendare a președintelui Klaus Iohannis vor fi exluși din partid. Întrebat, concret, despre cazul lui Dumitru Flucuș, Vîlceanu a afirmat că în cel mult 2 săptămîni va fi dat afară din partid. 

Întrebat dacă se vor mai purta discuții cu parlamentarul care a anunțat public faptul că a semnat demersul AUR privind suspendarea președintelui Klaus Iohannis, Vîlceanu a afirmat, tranșat, că "nu avem ce discuta". 

"Dacă a semnat, va fi exclus din partid în cel mult o săptămână, două. În momentul în care ai făcut acest gest nu mai ești parlamentar PNL, ești AUR, ai aceeași minte ca Georgică Simion și te duci la Georgică Simion", a afirmat secretarul general al PNL.

Întrebat despre sprijinul pe care mai pot conta liberalii în Parlament, după ce 15 parlamentari s-au dezafiliat și s-au regrupat în jurul lui Ludovic Orban, Dan Vîlceanu a încercat să explice că lucrurile n-ar sta chiar așa și că "nu e cazul să forțăm matematica."

„Pe noi ne interesează ca PNL să fie corect reprezentat în structura guvernului și, evident, că ne interesează să închidem această criză și să avem un guvern cu puteri depline. Nu negociem la televizor. (...) Dacă facem un calcul sumar, calculele nu stau chiar așa. Matematica este matematică. Sunt 240 de voturi pe varianta cu USR. Haideți să nu forțăm matematica! Discuțiile acestea se fac între partide și nu la televizor”, a afirmat Vîlceanu. 

Mai multe articole despre:
dan vilceanu suspendare iohannis george simion aur