MENIU

Dan Turturică, după atacul lui Cristoiu la Iohannis: "Cristoiu e un om bolnav"

Redactorul-șef al ziarului România Liberă, Dan Turturică, în critică pe Ion Cristoiu după atacul acestuia la adresa președintelui Klaus Iohannis. 

"Cristoiu este un om bolnav. Tot ce a reţinut el din tragedia de vineri se referă la Iohannis: ”(...) Imaginii sale de Rață mecanică i s-au oferit pe tavă 27 de morți și 180 de răniți pentru a deveni imagine de Cocoș". I s-au oferit pe tavă 27 de morți? doar că nu spune direct că incendiul a fost provocat intenționat pentru a servi imagii lui Iohannis. ce abjecție!", a scris Turturică.

"Sunt multe lucruri pe care i le putem reproșa președintelui în anul de când s-a instalat la Cotroceni, sunt multe lucruri importante pe care nu le-a făcut, au fost multe momente în care atitudinea sa a dezamăgit, după cum am și scris adesea, dar comportamentul său din ultimele două zile a fost ireproșabil. s-a purtat decent. Acest lucru nu are cum să impresioneze un propagandist format la școala dictaturii comuniste. specia lui nu se vindecă niciodată. nu au nici o ezitare să profite de moartea unor tineri pentru a mai da o lovitură ”dușmanului de clasă”, a mai spus redactorul-șef al ziarului România Liberă, Dan Turturică.

Atacul lui Turturică vine după ce Cristoiu l-a criticat dur pe Iohannis. 

"Iohannis a devenit imediat hiperactiv. Imaginii sale de Rață mecanică i s-au oferit pe tavă 27 de morți și 180 de răniți pentru a deveni imagine de Cocoș", a scris Cristoiu.

"În locul acestor lucruri normale, Klaus Iohannis, absolut inert, repet, în împrejurări care-i cereau intervenția, i-a chemat la ordin pe membrii Guvernului la Cotroceni pentru a i se da Raportul mai ceva ca Tovarășului. Mult mai grav, așa cum arată chiar Comunicatul, Klaus Iohannis a dat înalte prețioase indicații Parchetului despre cum să se desfășoare ancheta penală. (...) În cazul Tragediei din București, demnitarii și-au avut rostul doar în măsura în care implicarea lor era cerută de Proceduri. Și implicarea lui Gabriel Oprea, și a lui Raed Arafat, și a lui Nicolae Bănicioiu erau cerute din cel puțin două motive: Necesitatea unei coordonări a operațiunilor de salvare și repartizare pe spitale. Necesitatea unei comunicări prompte a informațiilor cruciale în astfel de cazuri”, a spus jurnalistul.

Mai multe articole despre:
Ion Cristoiu Klaus Iohannis dan turturica