MENIU

Dan Bucura: Oferta electorală a PNL: "Politica cârtiței"!

PNL are o prezenţă mai mult decât slabă în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, este de părere jurnalistul Dan Bucura. Într-un editorial, acesta îşi exprimă nedumerirea faţă de absenţa din dezbaterile publice a unor nume sonore de pe lista europarlamentară a liberalilor. 

"Liberalii lui Orban, căci despre ei este vorba, vin astăzi în fața românilor, cu o ofertă electorală sublimă și aproape inexistentă. Ca să rămân în regnul animal, cred că demersul lor i-ar face invidioși, deopotrivă, atât pe urșii Koala, cât și pe leneșii din Antarctica. Și pentru ca propaganda lor să nu-mi sară în cap sau să mă acuze că m-a cumpărat Dragnea între timp, o să le și explic, pe întelesul lor, pe ce se bazează raționamentul", scrie Bucura.

"Trăim cu toții într-o țară capturată de un Flaușat orbit de frica pușcăriei și condusă aparent de o semi-analfabetă funcțional. (...) Și cum ciudații cu pricina au luat puterea într-un mod relativ democratic, singura șansă a înlăturării lor e tot printr-un exercițiu electoral. Norocul nostru e că avem în față așa ceva, nu o dată, ci chiar de 4 ori, până la finele lui 2020. Numai că pleașca electorală de care vorbim pare să treacă aproape neobservată pe lângă PNL, principalul partid de opoziție și probabil unica alternativă la flagelul denumit "ciuma roșie."

N-am văzut piciorul lui Mircea Hava, edilul-minune de la Alba, în vreo televiziune de știri. Sau la vreo dezbatere despre Bruxelles. (...) Siegfried Mureșan cred că a rămas dator cu o emisiune despre traseismul politic, fenomen aspru criticat recent de colegii săi liberali. (..). Despre Vasile Blaga spun doar că mă așteptam la mai multe. Se pare că Buldogul s-a metamorfozat în Chihuahua și tare mi-aș fi dorit să-l aud justificând schimbarea."

Puteí citi integral editorialul semnat de Dan Bucura AICI.

Mai multe articole despre:
PNL Ludovic Orban Vasile Blaga Liviu Dragnea