MENIU

Dan Barna vrea demisia Vioricăi Dăncilă

Președintele USR - Dan Barna se revoltă după înregistrările audio apărute în care Viorica Dăncilă îi șantaja pe cei din PSD cu dosare penale.

Dan Barna, prezidențiabilul Alianței USR-PLUS, spune că Dăncilă nu e doamna naivă, din Videle, pe care a folosit-o odiosul Liviu Dragnea, este însuși sistemul profund corupt care, de 30 de ani, condamnă milioane de români la o viață departe de copiii lor.

”Un premier în funcție amenință cu dosare penale și explică cum va folosi Justiția împotriva colegilor care votează moțiunea opoziției. Un premier în funcție cumpără cu 7 miliarde de lei, banii noștri, parlamentari la bucată ca să rămână la putere.

Acest premier este Viorica Dăncilă și nu poate să rămână prim-ministru al României. În orice țară din lume, după apariția publică a unor asemenea discuții secrete din ședința de partid, prim ministru ar fi obligat să-și dea demisia.

Dăncilă nu e doamna naivă, din Videle, pe care a folosit-o odiosul Liviu Dragnea, este însuși sistemul profund corupt care, de 30 de ani, condamnă milioane de români la o viață departe de copiii lor.

Miza nu s-a schimbat după ce Dragnea a ajuns la pușcărie, dimpotrivă, a crescut: să fure și să scape nepedepsiți. Mâine și pe 10 noiembrie trebuie să-i oprim, altfel alte câteva milioane de români, poate chiar familiile noastre, vor pleca.

Din cauza acestui sistem am intrat în politică. Este ceea ce vrem să schimbăm și împotriva lui am luptat trei ani în Parlament. Împreună cu colegii din USR, am amânat, cât și cum am putut, legile care subordonau justiția PSD. Am reușit să blocăm legile penale care favorizează infractorii. Am strâns peste un milion de semnături ca să introducem în Constituția României interdicția ca hoții, corupții, violatorii și criminalii să ajungă primari, parlamentari sau chiar președinți ai țării.

Acum le e frică de noi. Știu că nu mai suntem doar o mână de oameni cărora, în urmă cu trei ani, nu le dădeau nicio șansă.

Am luptat pentru dreptate și milioane de români ni s-au alăturat, cu votul lor, pentru că s-au săturat să se mulțumească cu ce pică de la masa hoților. Vor respect și nu mai vor să facă sacrificii pentru o mică bucurie. Și înțeleg azi, mai mult ca oricând, că doar o generație nouă de politicieni, fără datorii față de vechea clasă politică, va avea curajul să stârpească răul de la rădăcină și să reformeze statul”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Mai multe articole despre:
null