MENIU

Dan Barna, iritat de dosarul fondurilor europene: Brusc se inventează o știre... - De ce îl acuză pe Florin Cîțu

Dan Barna, co-președinte USR-PLUS

Fostul vicepremier Dan Barna spune că este o „mizerie” când se inventează știrile despre dosarul despre afacerile sale pe fonduri europene. Liderul USR-PLUS spune că aceste știri sunt aruncate în spațiul public atunci când este vorba despre alegeri interne sau tensiuni în coaliția în care au fost la guvernare. Dan Barna îl acuză, indirect, pe premierul Florin Cîțu, de apariția acestor informații din dosare în care el ar fi acuzat.

„De câte ori sunt într-o competiţie electorală sau într-un moment politic de vreun fel, brusc se mai inventează o ştire care este aruncată în spaţiul public", a declarat Dan Barna, miercuri seară, la un post TV.

Despre acuzațiile din dosarul privind fondurile europene, Dan Barna consideră că DNA a clarificat tot ce era nevoie, și anume că „fapta nu există”.  

„Dosarul a fost clasat în 2019. DNA a anunțat public că faptă nu există, că eu nu am niciun fel de calitate… Eu nu pot decât să constat această coincidență, că anumite instituții ale statului acționează așa, în anumite momente deloc întâmplătoare”, consideră Barna.

„Lucrurile astea le-am clarificat de luni de zile, de trei ani de zile le-am lămurit, nu e nimic neclar şi nimic echivoc acolo, dincolo de asta, eu vreau doar să observăm un element: de câte ori sunt într-o competiţie electorală sau într-un moment politic de vreun fel, brusc se mai inventează o ştire care este aruncată în spaţiul public”, a afirmat Dan Barna.

Liderul USR-PLUS a amintit și de știrile apărute când a candidat la preşedinţia României, în 2019, apoi când au fost negocieri pentru formarea unui nou guvern.
„Avem acuma competiţie internă în USR PLUS şi o moţiune de cenzură câteva zile în faţă, din nou o ştire care de fapt nu mai e o ştire încă din luna mai şi în care am clarificat de atunci lucrurile, este din nou împachetată şi vândută din nou cetăţenilor, poate mai cumpără povestea asta. Faptul că de câte ori eu sunt într-o poziţie de a candida sau de a fi într-un context electoral sau politic apare din nou un elan brusc, în exact acel moment, al unor instituţii ale statului din subordinea premierului – că e doamna Dăncilă, că e domnul Cîţu – doar constatăm aceste coincidenţe, vă las pe dumneavoastră să apreciaţi. Prima dată poate să fie o întâmplare, a doua oară o mega-coincidenţă”, a mai spus Dan Barna.

DNA a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene al fostului vicepremier USR, Dan Barna, pe 14 iunie 2021, pe motiv că “fapta nu există”. Dosarul lui Dan Barna a mai fost clasat o dată, pe 18 martie 2019, de procurorii DNA Alba Iulia, dar în campania electorală prezidențială, în octombrie 2019, DNA a infirmat soluţia de clasare şi a dispus redeschiderea cazului.