MENIU

Dan Barna și Dacian Cioloș susțin că nu cunosc situația comisarului european propus de Franța

Barna, întrebat de problemele penale ale comisarului propus de Franța: 'În principiu, nu o vom susține' / Atât liderul USR, cât și Dacian Cioloș, susțin că nu cunosc situația lui Sylvie Goulard, conform B1.ro

Liderii USR-PLUS, susținători ai inițiativei "Fără Penali în Funcții Publice" sunt puși în situația de a susține un candidat din partea Franței, parte a grupului Renew Europe, la funcția de comisar european, o persoană cercetată pentru angajări fictive.

După numeroase insistențe ale presei, Dan Barna a oferit, joi, un răspuns mai tranșant pe această speță și a afirmat că el nu cunoaște situația dar dacă se confirmă "de principiu", Sylvie Goulard nu va fi votată de europarlamentarii USR-PLUS.

"Este o decizie, nu am finalizat încă discuțiile cu colegii noștri, cei 8 europarlamentari pe care îi avem la Bruxelles. Voi veni cu un răspuns la această întrebare, la momentul de față nu știu care este poziția grupului, funcționând la propriu ambele partide, USR și PLUS, cu discuții directe, nu poți da un ordin să voteze într-un fel sau altul. Susținem oricum aceste principii de integritate, fără penali și celelalte. 

Eu personal, necunoscând situația doamnei candidat al Franței, nu pot să mă exprim în această conferință de presă că nu cunosc speța. 

O să revenim cu un răspuns foarte clar pe acest subiect. În principiu, nu vom susține, dar nu există dubiu aici, dacă este adevărat, nu e niciun dubiu, poziția noastră este împotriva oricărei persoane cu probleme penale indiferent dacă e susținută de Germania, Franța sau România. Nu știu speța, dar dacă se confirmă ce spuneți e clar", a răspuns Dan Barna.

Mai multe articole despre:
null