MENIU

Dan Barna, către Dăncilă: „Un lucru bun pe care l-ați făcut: Nu l-ați scăpat pe Dragnea de pușcărie”

<p>Dan Barna</p>

Nominalizarea Vioricăi Dăncilă ca premier a fost o greșeală, spune liderul USR, Dan Barna, în discursul său din Parlament la dezbaterea moțiunii de cenzură. El i-a transmis lui Dăncilă că guvernul pe care îl conduce este „cel mai incompetent din istorie”. Barna spune că anticipatele trebuie să facă parte din scenariul post-moțiune, pentru că nu există o configurație politică în prezent pentru a forma o majoritate parlamentară.

„Nominalizarea dvs a fost o greseala, nu v-am sustinut. Nu ați fost pregatitia in nicun fel pentru funcția de prim-ministru.

Conduceti unul din cele mai incompetente guverne din ultimii 30 de ani, am si pariat ca e cel mai incompetent guvern din istorie.

Este totusi un lucru bun pe care l-ati facut, de frica consecintelor, că nu l-ați scăpat pe Liviu Dragnea de pușcărie când puteați s-o faceți.

Promisiunea PSD era ca pana la final de mandat sa avem 13 autostrazi, si azi sunt doar 78 de km.

Azi avem șansa să trecem acest bacalaureat politic

Guvernul Dăncilă trebuie demis. Astfel se deschide calea pentru alegeri anticipate si iesirea din criza.

Sunt trei motive pentru  care doar anticipatele ne pot scoate din criză: componenta acestui parlament nu mai reflecta vointa romanilor; realizarea unei majoritati pentru functionare este practic imposibila. PSD nu a reusit sa mentina majoritate, sunt 6 partide, suntem la al treilea guvern de program de guvernare și nici acesta nu a fost dus la indeplinire. 

Nu există o posibilitate de majoritate pentru ca tara să fie guvernabila.

Avem nevoie de reforma majora a statului astăzi, nu peste 5, 10 ani.

Alianța USR PLUS este pregatita sa-si asume guvernarea”, a spus Barna.

 

Mai multe articole despre:
moţiune cenzură Guvern PSD Dan Barna Dancila