MENIU

Dan Barna, după ce Florin Cîțu i-a cerut să prezinte MAFIA din sănătate: „Am solicitat imediat secretarului de stat să facă o notă de informare”

Vicepremierul Dan Barna

Dan Barna - vicepremierul României a reacționat, vineri, după ce premierul Florin Cîțu i-a cerut să prezinte public şi în şedinţă de Guvern tot ceea ce ştie despre mafia din sănătate. Dan Barna spune că a fost informat ieri, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.

„Ca urmare a solicitării transmise public de premierul Florin Cîțu fac următoarele precizări:

Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.
Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect.

Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații”, a transmis Dan Barna, după conferința de presă a lui Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu i-a cerut lui Dan Barna, în calitate de coordonator al Ministerului Sănătății, să prezinte public mafia din sănătate.

„Îi cer domnului vicepremier Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să prezinte public şi în şedinţă de Guvern tot ceea ce ştia despre Mafia din sănătate şi dacă i s-a adus la cunoştinţă acest lucru şi ce măsuri a dispus pentru a elimina Mafia din sănătate. Până astăzi în nicio şedinţă de Guvern nu a fost prezentată o notă de informare sau măsuri care să elimine mafia din sănătate”, a spus Florin Cîțu, vineri.
Mai multe articole despre:
dan barna florin citu mafie sanatate