MENIU

Dan Barna, despre Raportul MCV: ”Nu e o surpriză”

<p>Dan Barna</p>

Deputatul Dan Barna, preşedintele USR, a declarat că recomandările cuprinse în raportul MCV privind România prezentat de Comisia Europeană nu reprezintă "o surpriză" şi a adăugat că este "o provocare mare" pentru următorul guvern şi pentru Parlament "cum reparăm justiţia şi cum o respectăm".

"Am văzut doar cumva diagonal, în fugă. Nu e o surpriză şi este o provocare mare pentru următorul guvern al României. Într-adevăr, e foarte bine că am scăpat de guvernarea Dăncilă. Am spus încă de ieri că nu USR va fi acela care va împiedica plecarea Guvernului Dăncilă, a fost şi pentru noi o prioritate, am ajuns şi suntem, sper eu, la un timp foarte scurt până când acest Guvern va deveni istorie la propriu, dar efectele sunt unele foarte complexe şi va fi o provocare cum reparăm justiţia şi cum o respectăm.

De aceea, punctul 1, în capitolul 1 din propunerea noastră de acord politic, este exact respectarea şi conformarea cu observaţiile MCV pentru că, într-adevăr, lucrurile au mers din prost în mai prost de câţiva ani pe acest domeniu", a afirmat Dan Barna, marţi, la finalul discuţiilor purtate de delegaţia USR cu premierul desemnat, Ludovic Orban, întrebat despre raportul MCV.

Mai multe articole despre:
null