MENIU

Dan Antonescu despre criminalul în serie eliberat: Se considera un justițiar, omora ca să facă dreptate

criminal in serie

Expertul criminalist Dan Antonescu a făcut o serie de dezvăluiri uluitore despre ucigașul în serie condamnat pe viața și eliberat după 22 de ani, prin decizie a Tribunalului Mehediniți. "Era un soi de justițiar, vedea crimele ca pe acte de dreptate." a afirmat Antonescu, unul dintre criminaliștii care au lucrat la dosarul Csampar și îl cunoaște bine pe acesta.

,,La vremea aceea se considera un fel de justițiar în lumea în care trăia el, a aurolacilor din zona Gării de Nord și a Pieței Obor. Toate victimele lui erau din același mediu. În acel mediu el se considera de neatins, chiar părea surprins că l-am reținut, că am găsit probe să-i dovedim faptele. (...) Pe de altă parte, el chiar a bravat ca să impresioneze, ne-a povestit despre un caz despre care nu știam, nu exista cadavru, nu aveam date, insă s-a dovedit că spunea adevărul. Mai mult, chiar ne-a indicat o persoană care a fost martoră la crimă," a relatat Antonescu la Realitatea Pus.

Anchetele au scos la iveală faptul că majoritatea victimelor erau apropiați ai lui Marius Csampar, pe care acesta îi percepea ca pe niște supuși. Crimele au fost extrem de brutale, din motive aparent minore. ,,Nu e criminal în serie, ci unul multiplu. La el au fost crime motivate total diferit de fiecare data, doar două cred că au avut izul de justițiar," a explicat Antonescu.

Expertul criminolog n-a comentat decizia Justiției, însă a afirmat că trebuie să încredere și în rolul benefic al detenției. „Avem obligația să îi acordăm un credit moral pentru cei 22 de ani petrecuți după gratii, poate că l-au făcut să înțeleagă cine face dreptate în țara asta și poate să realizeze că a greșit.. Are referințe favorabile și rapoarte pozitive. Acest lucru i-a determinat pe membrii comisiei de liberări conditionate și mai apoi instanța să îl pună în libertate”, a mai afirmat Antonescu.

Csampar a comis prima crimă la 16 ani, în 1993, iar când a fost condamnat la închisoare pe viață avea doar 22 de ani. Toate atrocitățile s-au petrecut în 2 cartiere din București și de fiecare dată a acționat de unul singur și este bănuit și de alte cazuri rămase cu autor necunoscut.

Mai multe articole despre:
antonesc criminal Mehedinti