MENIU

Dan Andronic: „CCR a rezolvat una din marile mizerii ale lui Florian Coldea”

Florian Coldea

Curtea Constituțională a stabilit, miercuri, că interceptările nu mai pot fi folosite de justiție dacă au fost obținute pe mandat de siguranță națională. Jurnalistul Dan Andronic subliniază cât de mult au fost "pervertite" aceste instrumente ale serviciilor

Ultima decizie a Curții Constituționale a României are șansa de a încheia o pagină neagră din istoria justiției din România. CCR a admis o excepție de neconstituționalitate în privința Legii SRI – 51/1991.

Decizia 91 a CCR se aplică în dosarele penale, chiar și de corupție, dar și în toate cele care nu sunt de siguranță națională. Această schimbare scoate din uz o unealtă importantă, folosită, de multe ori, pentru a-i asculta pe cei care îi „deranjau" pe Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, și pe George Maior, fostul director al Serviciului, spune Dan Andronic.

„Ca unul care a fost interceptat ani de zile pe mandat de siguranță națională, în condițiile în care lucram cu Traian Băsescu pe post de consultant politic, sau eram ziarist, pot spune că CCR a rezolvat una din marile mizerii ale lui Florian Coldea.

Aceste mandate erau date pentru interceptarea tuturor celor despre care Coldea - Maior vroiau să știe cine ce discută, mai ales despre ei, nu aveau legătură cu siguranța națională, nu se concretizau în dosare de sabotaj, terorism, subminarea ordinii de stat, sau mai știu eu ce altă năzbâtie, ci în unelte ale Binomului, numai bune de folosit atunci când aveau nevoie. Mi-e clar că sunt două forțe, iar una face curat în grajdurile lui Coldea...", a scris Andronic, potrivit evz.ro.

Mai multe articole despre:
dan andronic florian coldea