MENIU

Dan Adamescu cere ÎCCJ anularea condamnării! Omul de afaceri invocă probleme grave de sănătate

<p>Dan Adamescu</p>

Dan Adamescu se prezintă, astăzi, în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Omul de afaceri cere instanței supreme să îi anuleze condamnarea e patru ani primită pentru mituirea unor judecători, invocând grave probleme de sănătate.

Potrivit unor surse, după încarcerarea lui Dan Adamescu, starea acestuia de sănătate s-a agravat, informează Realitatea TV.

În ultima perioadă, Adamescu ar fi fost internat la mai multe spitale din sistemul penitenciar, dar și într-unul public.

Milionarul Dan Adamescu a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru că a mituit mai mulţi judecători. Acesta a fost încarcerat, în data de 27 mai, la Penitenciarul Rahova. În dosarul său, au fost trimişi în spatele gratiilor şi magistraţii care au luat mită pentru a da soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani și 2 luni închisoare, cu mult mai puțin decât cei 22 de ani închisoare dați de Curtea de Apel București.

Condamnați au fost și alți trei foști judecători de la Tribunalul București: Ion Stanciu — 3 ani și 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovența — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare.

În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu și Iosif Armaș, aceștia fiind acuzați că au dat mită unor judecători de la Tribunalul București pentru a obține soluții favorabile în instanță pentru firme ale lor aflate în insolvență.

Potrivit DNA, cei patru judecători au pretins și primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestațiile la tabelul preliminar al creanțelor, desemnării preferențiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferențiale a unor dosare de insolvență, pentru a-și exercita influența pe lângă alți magistrați de la diverse instanțe din București sau din țară, utilizând informații deținute prin prisma atribuțiilor de judecător.