MENIU

Dacian Cioloș îi cere lui Ciucă să facă "curățenie" în propriul cabinet: Ce ministru este vizat

Dacian Cioloș, președinte USRPLUS / Inquam Photos / George Calin

Președintele USR, Dacian Cioloș, i-a cerut, astăzi, premierului Nicolae Ciucă să îl demită din funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării pe Florin Roman (PNL), precizând că acesta a plagiat lucrarea de masterat și a mințit că a scris o carte.

"Circulă o vorbă prin târg că, uneori, PNL e un fel de PSD mai puțin descurcăreț. Cuvintele sunt mai dure, dar nu vreau să le folosim direct ca în zicerea populară. Florin Roman confirmă că o comparație între PNL și PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării și agresiv atunci când n-are dreptate. Practic, e pe același calapod cu Laura Vicol și cu Marian Neacșu, cu diferența că nu a cerut desființarea DNA și nu are încă o condamnare penală. În rest, același CV și aceeași dorință de a parveni fără niciun fel de calitate profesională.
 
Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceți curățenie în cabinetul dumneavoastră și să ne arătați că nu susțineți furtul și nu vă bateți joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României", este mesajul transmis de Ciolos, într-o postare pe pagina sa de Facebook.