MENIU

Dacian Cioloș, o nouă întâlnire, vineri, cu PNL și UDMR: Să vedem dacă PNL își asumă responsabilitatea, ei n-au venit cu propunere de premier

Florin Cîțu și Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a anunțat, miercuri, că prima rundă de negocieri pentru formarea unei majorități s-a termiant fără o concluzie. În declarațiile făcute după întîlnire, Cioloș a afirmat că rămâne de văzut dacă PNL își asumă responsabilitatea. pentru că n-a venit cu o propunere de premier la negocierile de la Cotroceni.

Principalele declarații ale lui Dacian Ciolos

"Colegii Florin Cîțu și Kelemen Hunor mi-au spus că au nevoie de o discuție în partid pentru a lua mandat pe o astfel de negociere și vineri vom avea o nouă întâlnire. Am înțeles că mai ales Florin Cîțu are nevoie de această discuție și a convocat-o chiar mâine o ședință la PNL."

"Nu cred că este exclusă o refacere a Coaliției, pentru că am auzit de ambele părți ideea că formula viabilă este o colaborare între cele 3 formațiuni, cu sprijinul minorităților. Rămâne să vedem dacă PNL își asumă responsabilitatea, pentru că n-a venit cu o propunere de premier la negocierile de la Cotroceni.

Întrebat dacă este gata să facă un pas în spate dacă PNL acceptă un guvern USR, dar nu cu Dacian Cioloș:

"Eu am un mandat și vreau să-l duc până la capăt, dacă PNL avea o propunere de premier, trebuia să o facă sau o pot face, deocamdată discutăm pe propunerea de premier făcută de președintele Klaus Iohannis".

 

UPDATE: Întâlnirea liderilor USR, PNL, UDMR și al minorităților s-a încheiat în jurul orei 18:00.

La final, premierul desemnat, Dacian Cioloș, a precizat că nu s-a ajuns la nicio concluzie și că va avea loc o ședință a Biroului Național. 

La discuții, care au avut loc la sediul PNL, au participat Florin Cîțu, Dacian Cioloș, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian. Discuțiile au vizat o posibilă colaborare.

Surse PNL citate de Realitatea Plus au dezvăluit însă că săptămâna viitoare va avea loc a doua nominalizare de premier, în persoana lui Florin Cîțu.

”Ne aflăm într-un moment excepțional, care are nevoie de soluții excepționale.
Nu am venit să aflu ce îmi pot oferi partenerii mie, ci ce soluții pot oferi ei pentru România. 
Eu le ofer un parteneriat ca să putem forma o majoritate în Parlament”, a declarat liderul USR la intrarea în sediul PNL. 

PNL i-a transmis deja lui Cioloș că sprijinul ar trebui să îl caute la cei care au susținut moțiunea de cenzură, în speță la PSD și AUR. Liberalii sunt nemulțmiți și de faptul că liderul USR a refuzat să se înscrie în PNL când a preluat portofoliul în calitate de tehnocrat.

Înregistrări EXPLOZIVE din tabăra Cîțu - Rareș Bogdan și Cristian Bușoi, declarații-BOMBĂ despre Dacian Cioloș - AUDIO

Mai multe articole despre:
pnl sedinta ciolos guvern