MENIU

Dacian Cioloș, anunț surprinzător pentru toți fanii săi. "A fost o decizie dificilă"

Dacian Cioloș decizie dificilă

Dacian Cioloș, fostul premier tehnocrat și fondatorul unei noi mișcări politice, a făcut sâmbătă un anunț surprinzător. "A fost o decizie dificilă", a completat Dacian Cioloș pe Facebook.

Dacian Cioloș și-a surprins fanii anunțând că va candida pentru un post de europarlamentar la Strasbourg. "A fost o decizie dificilă, pentru că orice discuție care avea legătură cu acest subiect începea cu îngrijorarea celor din jurul meu: „Îți dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?", a mărturisit Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloș a explicat sâmbătă, într-o postare pe Facebook, motivele pentru care va candida la alegerile europarlamentare, precizând că scrutinul din luna mai va fi primul test electoral pentru noul partid pe care l-a înființat – PLUS – și că, din această perspectivă, este dator să își pună toate atuurile la dispoziția formațiunii.

"Aș vrea să fie foarte clar: proiectul meu este în România. Altfel, nu ar fi fost nevoie să inițiez un proiect politic aici și aș fi fost de mult la Bruxelles sau în altă parte. Am inițiat PLUS pentru a lucra în România și pentru România. Iar candidatura la Parlamentul European se înscrie perfect în această logică", a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

"Ca să facem țara noastră bine, e nevoie să punem la bătaie toată priceperea și toată energia noastră, pe toate fronturile. A fi europarlamentar nu înseamnă a-ți părăsi țara. Din contră! Iar planul meu e să începem să reconstruim România. Am de gând să muncesc pentru țara mea și voi face asta și acasă, și în Parlamentul European", a mai explicat Dacian Cioloș.

Corina Crețu: Nicăieri nu am fost atacată ca aici pentru că am spus nişte lucruri

Fostul premier a subliniat că are în spate o carieră în instituțiile europene din care a învățat și a înțeles cum funcționează Uniunea Europeană.

"Nu sunt singurul român cu o astfel de experiență, dar sunt unul dintre cei care pot folosi această experiența la cel mai înalt nivel. Desigur, mulți vor spune că vreau să plec departe de țară, în cazul de față la Bruxelles. Dar nu este așa, iar în perioada următoare am să fac tot ce îmi stă în putință să conving cât mai mulți oameni de bunele mele intenții", a susținut Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a mai dezvăluit că nu va ține cont de atacurile dinspre PSD, nici de agenda "toxică" a pesediștilor:

"Nu o dată am analizat ce avem de făcut atunci când PSD și „analiștii" lor în simbrie vor începe să ne atace – pe mine și pe colegii mei – cu vorbele și manipulările lor otrăvite. Până în momentul în care mi-am dat seama că greșeam fundamental. Agenda acestor indivizi care au capturat țara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul, nu este și nu poate fi agenda noastră (...) Trebuie să începem să ieșim din ceața toxică pe care unii vor să o aștearnă peste țară", a mai scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Postarea integrala a lui Dacian Cioloș AICI

Mai multe articole despre:
Dacian Cioloş