MENIU

"Dacă Tudose va renunța la jocul de autoritate, liderii PSD îl vor părăsi", avertizează Cozmin Gușă

<p>ORA 19.00, TALK NEWS: Cozmin Guşă, despre cele mai fierbinţi subiecte ale momentului</p>

Dacă Mihai Tudose va renunța la jocul de autoritate făcut până acum și va ezita în revocarea ministrului Carmen Dan, care a dat dovadă de insubordonare clară, liderii partidului îl vor părăsi, atrage atenția Cozmin Gușă.

Premierul Tudose a retrezit o demnitate adâncă la liderii PSD prin jocul său de autoritate și, chiar dacă nu candidează, Tudose dă o mulțumire în partid prin acest joc de autoritate, observă consultantul politic.

"Acum vine rândul lui Mihai Tudose: dacă dorește să confirme că este ferm în a administra România, nu trebuie să ezite să o revoce pe Carmen Dan. Tudose s-a comportat corect, însă în fața insubordonării clare a unui simulacru a lui Dragnea care este Carmen Dan, el trebuie să fie să fie precis, să arate că este un prim ministru interesat de guvernare și de siguranța cetățeanului. Nu discutăm despre Carmen Dan, ci despre siguranța cetățeanului, despre această psihoză care a cuprins România", a declarat Cozmin Gușă într-o intervenție telefonică la "Jocuri de Putere", joi seara, după declarația de presă a ministrului de Interne.

Potrivit lui Cozmin Gușă, Liviu Dragnea a fost părăsit deja de PSD, din două motive: pentru că l-au simțit ezitant, slab, fără autoritate și pentru că au înțeles că Dragnea își dezvoltă un sistem de putere personală.

"Dragnea a fost deja părăsit de PSD. Tudose a retrezit o demnitate adâncă la liderii din județe care au nevoie de un lider pe care să îl vadă practicând acest joc de autoritate. Tudose, chiar dacă nu candidează, dă o mulțumire în partid prin acest joc în forță. Dacă va părăsi jocul de autoritate, liderii îl vor părăsi, fiind o chestie fluidă. În niciun caz nu se vor roti după autoritatea lui Dragnea", a explicat Gușă.

Cu toate că Dragnea a pierdut partidul, important este dacă PSD își găsește echilibrul, departe de conducerea prin interpuși și un regim de putere personală, mai spune analistul politic.

"Dacă Tudose nu acționează ca un prim ministru, la rândul lui va fi o victimă și toți cei care văd eforturile pozitive de a bloca aceasta cavalcadă a lui Dragnea îl vor părăsi. Cu cât întârzie acel moment, cu atât se aranjează ploile în favoarea lui Dragnea", a explicat Gușă.

Gușă: Dragnea îi transmite lui Tudose prin "marioneta" Carmen Dan: "Hai să te văd acum"

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Mihai Tudose carmen dan