MENIU

Cuvintele care îți arată dacă cineva suferă de depresie

Din ce mai mulți tineri se confruntă depresia, iar unii ajung chiar să se sinucidă. Poate nu știai dar, depresia oferă nenumărate semne și simptome, pe care mulți nu le bagă în seamă. Acum, un studiu îți spune să fii atent la felul în care depresivii de exprimă.

De la modul în care te miști și dormi, până la modul în care interacționezi cu oamenii din jurul tău, depresia te schimbă aproape cu totul. De asemnea, depresia este evidentă chiar și în modul în care vorbești și scrii.

Având în vedere că ratele de depresie ale copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au crescut, experții sunt din ce mai îngrijorați de sănătatea mintală a lumii. În acest sens, cercetătorii din New York recrutrează și instruiesc voluntari pentru un fel de „armată civilă de sănătate mintală". Astfel, aceștia speră că persoanele instruite vor oferi primul ajutor persoanelor aflate în depresie.

În cadrul sesiunii de pregătire, voluntarii învață câteva modalități simple de a detecta diferența dintre cineva care se confruntă cu o stare proastă, care trece printr-o perioadă mai proastă și care suferă de o depresie serioasă, pe termen lung.

Cuvintele care te dau de gol că suferi de depresie

Un studiu a dezvăluit mai multe cuvinte care te pot ajuta să prezici cu exactitate dacă cineva suferă de depresie. Acest lucru poate ajuta la detectarea caracteristicilor lingvistice pe care oamenii le pot pierde, calculând prevalența procentuală a cuvintelor și clase de cuvinte, diversitatea lexicală, lungimea medie a frazelor, modelele gramaticale și multe alte valori.

Limba poate fi împărțită în două componente: conținut și stil. Conținutul se referă la ceea ce exprimăm, sensul sau subiectul declarațiilor. Cei care suferă de depresie folosesc o cantitate excesivă de cuvinte care transmite emoții negative , adjective negative și în special adverbe, ca „singuratic", „trist" sau „mizerabil".

Mai interesant este folosirea pronumelor. Cei cu simptome de depresie folosesc mai multe pronume singulare de la prima persoană ,ca „eu", și mai puțin pronume la persoana a doua, singular sau plural.

Sursa

Mai multe articole despre:
cuvinte depresie tristeţe