MENIU

Cuvinte grele între Șoșoacă și premierul Ciolacu: „Rușine! Du-te la America și linge-i clanța!”/„Ești o mincinoasă ordinară!” - Dialog incendiar

Diana Șoșoacă, ceartă cu Marcel Ciolacu Foto: INQUAM/Octav Ganea

Diana Șoșoacă a continuat scandalul din sala de plen pe holurile Casei Poporului. După votul pentru eliminarea pensiilor speciale a urmat un șir de jigniri între senatoare și premierul Marcel Ciolacu, în timp ce acesta susținea declarații de presă.

Un dialog incendiar, plin de jigniri, între senatoarea Diana Șoșoacă și premierul Marcel Ciolacu s-a desfășurat în fața presei, pe holurile parlamentului, după votul dat în plen pentru eliminarea pensiilor speciale.

Cei doi protagoniști, senator în Parlamentul României și șef al Guvernului României, și-au aruncat vorbe grele unul altuia.

Totul a pornit după ce Marcel Ciolacu, în declarațiile de presă pe care le-a făcut, a criticat atitudinea senatoarei din plen, de a tulbura dezbaterile și votul pe eliminarea pensiilor speciale prin violneța verbală și folosirea unui fluier și a unui clopoțel în timpul desfășurării lucrărilor. În plus premierul Ciolacu a vorbit și despre desele prezențe la Ambasada Rusiei a  Dianei Șoșoacă. Acesta a acuzat-o pe Diana Șoșoacă de „căpușarea” evenimentelor naționale prin gesturile la care recurge.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrerupt de Diana Șoșoacă în timp ce susţinea declaraţii de presă.

Totul a culminat când Diana Șoșoacă l-a făcut „dictator” pe liderul PSD, „grobian” şi „trădător de neam şi ţară”, iar Ciolacu i-a replicat că este „o mincinoasă ordinară”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat Diana Șoșoacă a fost la Ambasada Rusiei unde „nici n-a fluierat, nici n-a urlat”, dar „de 1 Decembrie este circ, de Ziua Drapelului este circ” și că „este un atac la statul român”.

„Ce este ciudat aici? Repectiva persoană am văzut o de ziua Rusiei. Nici n-a fluierat, nu a făcut niic. Este e un personaj care stă în Ambasada Rusiei și nu face niciun scandal dar vine și căpușează orice eveniment important pentru România și români. Este o provocare. De 1 Decembrie e circ, de Ziua Drapelului e circ. E un atac la stat. Să schimbe regulamentul”, a declarat Marcel Ciolacu în fața presei.

În acel moment a intervenit Diana Șoșoacă.

„Rușine, dle Ciolacu, pentru dictatura din Parlament! Că nu lăsați parlamentarii să ia cuvântul...! (...) Ce ați făcut toată viața ca să ne reprezentați aici? (...) Care nu a muncit în viața lui”, a declarat Diana Șoșoacă.

„Du-te la ambasada Rusiei!”, a afirmat Marcel Ciolacu, iar Diana Șoșoacă a ripostat: „Du-te la America și linge-i clanta!”.

„Doamnă, sunteti o mincinoasa ordinară”, a mai spus premierul plecând, oprindu-se din declarațiile pe care le făcea în fața reporterilor.

„Vedeți-vă de limbajul mitocănesc pe care îl aveți și grobian. Ai vândut țara americanilor și NATO. Ne-ai băgat în război. Ești un trădător, ca și PSD!”, a mai strigat Diana Șoșoacă la liderul PSD, în timp ce acesta se îndepărta.

Mai mult, Diana Șoșoacă a continuat scandalul cu atacuri la adresa presei, pe care a acuzat-o de cenzură. 

În final a concluzionat că nu vor fi eliminate pensiile speciale: „Vă mint! E praf în ochi! Iar ajung acolo. Pentru că ăștia iau 16 milioane pensii speciale. 

Iar voi le faceți jocul! Cum e posibil să nu reacționeze presa când parlamentarii nu sunt lăsați să vorbească!”.