MENIU

Cutremur Turcia. Cei mai buni câini de salvare din România, trimiși pentru a ajuta la găsirea oamenilor prinși sub dărâmături

Câini căutare-salvare/ Captură video

Cei mai buni câini de salvare din România au plecat în această dimineață în Turcia pentru a ajuta la salvarea oamenilor prinși sub dărâmături în urma cutremurelor devastatoare care au lovit țara. De aproape trei decenii, la Centrul Național de Educare Canină de la Craiova sunt antrenați câini care să caute și să salveze orice supraviețuitor de sub dărâmături sau de pe orice teren accidentat. 

Unul dintre câinii special antrenați are opt ani și a salvat mai multe persoane în misiunea din 2019, atunci când a mers în Albania pentru a căuta victimele prinse sub clădirile prăbușite.

"Suntem bucurosi ca putem sa ajutam, in primul rand. In al doilea rand, cainii nostri sunt super pregatiti, sunt super instruiti. Ni se ofera sansa sa ajutam, este minunat", a declarat Carmen Popescu, membru al Centrului de Educare Canina Craiova.

Toți câinii trimiși în Turcia sunt salvatori. O asociație care colaborează cu departamentul de situații de urgență a spus că anual, animalele au chiar și 20 de misiuni de căutare a persoanelor dispărute.

"Este o echipa formata din 6 exemplare canine. Sunt cei mai titrati caini de cautare-salvare. Important este sa fim acolo. Atata timp cat exista o sansa de supravietuire, suntem optimisti. Dorim sa dam o mana de ajutor", a spus Liviu Ionescu, președintele Centrului Național de Educare Canină.

Cei șase câini de salvare care au plecat în Turcia sunt din rasele Ciobănesc german, Ciobănesc alb elvețian, Jack Terrier, Labrador și Golden Retriever. 

Mai multe articole despre:
caini caini salvare romania turcia cutremur turcia