MENIU

Cutremur în România. ISU verifică Barajul Bicaz

ISU a verificat Barajul Bicaz din cauza cutremurului de azi dimineață din Neamț. Foto/Profimedia

Cutremurul de azi de la prânz, din județul Neamț, a pus autoritățile în alertă. Echipaje ale ISU au plecat în inspecție ca să verifice în amănunt Barajul Bicaz.

"Ca urmare a manifestării unui cutremur cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 12.9 km în judeţul Neamţ, forţe şi mijloace de intervenţie au fost trimise în teren, în fiecare raion de intervenţie pentru verificarea eventualelor pagube. SVSU efectuează verificări pentru identificarea unor eventuale efecte produse la nivelul fiecărei UAT. (...) A fost executată o recunoaştere în zona Barajului Bicaz de un echipaj de la Detaşamentul Piatra-Neamţ şi un specialist din cadrul Centrului Operaţional", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Prefectul Adrian Vasile Niţă a precizat că a solicitat conducerii Hidroelectrica să comunice valorile înregistrate de seismograful existent în baraj şi dacă această construcţie hidrografică a fost în vreun fel afectată.

"Nu sunt motive de panică", a subliniat prefectul Adrian Vasile Niţă.

Potrivit ISU Neamţ, până în prezent nu au fost primite apeluri la 112 pentru semnalarea unor pagube produse sau persoane care ar necesita îngrijiri medicale. 

Mai multe articole despre:
cutremur neamt barajul bicaz isu baraj bicaz